Опрема за информативни рат: Доступан је Сербиан 2015.1

Доступне су за преузимање ажуриране ИСО слике оперативног система Сербиан ГНУ/Линукс, које ће се водити под ознаком 2015.1. Повод за образовање нових слика нису само исправке у матичној дистрибуцији, већ и то што су поједине прединсталиране апликације у међувремену добиле нове верзије, као што су нпр. веб прегледачи. Ако сте први пут угледали ову вест, детаљне информације о издању можете прочитати овде.


Главна измена у новом материјалу, у односу на претходне верзије, је могућност да корисници испробају оперативни систем без инсталације на хард диск. Као што се види на приложеној слици, потребно је одабрати прву понуђену опцију. Систем који ће се стартовати са вашег инсталационог медија подешен је на ћириличну опцију, док је тастатура латинична.












Поред KDE издања, доступна је за преузимање и верзија Сербиан 2015.1 намењена старијим рачунарима, са OpenBox управником прозора. У ткз. live режиму, захваљујући минималној потрошњи ресурса, ову верзију карактерише брзина и висок степен употребљивости.

Хвала свим медијима који су дали свој допринос у промоцији оперативног система на српском језику, а посебно онима који су то учинили више пута, као што су: СРБИН.инфо, Фронтал, Срби на окуп, Ћирилизовано, ИТ-Модул, Магацин и ЛиБРЕ! часопис.





Извор: Debian Srbija: Ажурирање: Доступан је Сербиан 2015.1

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!