"Новорусија тудеј" и "Пуковник Касад": Константиновка


У Константиновки побуна против украјинског окупатора

У Константиновки, на 50 км северно од Доњецка и окупираној од Украјинских оружаних снага, после инцидента од 16. марта у којем је украјинско оклопно возило прегазило двоје деце и две жене, избили су масовни нереди. Осмогодишња девојчица је умрла, а жена, тетка убијене девојчице, повређена и пребачена у болницу, где је умрла.

Инцидент је последица вожње у пијаном стању. Становници Константиновке су камењем гађали аутобус са украјинским војницима, и касније запалили просторије Седме школе, где су војници УОС стационирани. Из Артемивска су упућена појачања. Ситуација у Константиновки је напета. Становници преврћу кола са украјинским војницима, ломе прозоре, спалили су улазна врата на згради где бораве украјински војници и гласно протестују против хунте. Према извештајима, украјински војници су на њих отворили ватру из лаког пешадијског оружја. Бесни становници не одустају, на доњем снимку можете чути како вичу "Педери!", "Марш напоље!", "Донбас је сила!", "Донбас је Русија".


Извор: Novorossia Today

Пуковник Касад: Кад мржња нађе одушка

Оно што се дешава у Константиновки је најбоља илустација тезе да тиха мржња "ослобођених" према својим "ослободитељима" полако нараста под чизмом фашистичке окупације. Данас је та мржња избила на видело, јер смрт жене и њеног детета није разлог већ окидач да накупљена мржња избије у први план. Спонтана побуна, за коју је сама хунта пружила изговор, има сва својства спонтаног излива мржње масе према онима које су раније толерисали. Да ли ће се спонтана побуна наставити или ће је сутра угушити - видећемо. Константиновка је прилично дубоко у позадини хунтине војске у Донбасу. Резервне снаге које покривају агломерацију Славјанск-Краматорск и артјомовска група непријатеља су одмах код Константиновке. Онима који се сада боре у Константиновки желим много среће и храбрости, биће им веома тешко.

Извор:Colonel Cassad (in English) - When hatred finds an outlet

Побуна у Константиновки - онлајн



Ћирилизовано: Горњи снимак, како "Људи Константиновке пале технику украјинског окупатора" је само пример - информација. На сајту Colonel Cassad (in English) можете пратити шта се дешава у Константиновки - али са битним закашњењем, јер превод са руског на енглески и обрада и постављање материјала тражи прилично времена. Зато је и оно што сада тамо видимо прилично конфузно, али опет даје живљу слику од агенцијских извештаја. Стога вам предлажемо да, ако вам то знање руског језика допушта, догађаје пратите на: Бунт в Константиновке. Онлайн-трансляция | КОНТ.  Ми ћемо се трудити да Ћирилизовано пренесе најзначајније.

Превео и приредио: Александар Јовановић - Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!