Студенти ствараоци развијају нове дизајне за производе "Калашњикова"


Руски Концерн „Калашњиков“ је објавио резултате првог конкурса за најбољи дизајн лаког наоружања међу студентима и дипломцима на Московској државној академији индустријске примењене уметности „Строганов“.

Конкурс су организовали Концерн „Калашњиков“ и Академија „Строганов“ да би развили иновативне програме и нове технологије, а такође се радило на подстицању развоја и имплементацији пројеката дизајна. Поред свега, такмичење је додатно унапредило и још више развило образовање студената.


"Један од кључних задатака за „Калашњиков“ данас је да уђе на нова тржишта и да повећа продају лаког наоружања у цивилном сектору", изјавио је генерални директор Концерна  „Калашњиков“ Алексеј Криворучко, додајући да се унапређењем индустријског дизајна за модерно и напредно цивилно наоружње пре свега повећава присуство производа овог произвођача лаког оружја на светско тржиште.

Извор: Creative Students Develop New Design Projects for Kalashnikov ROSTECHNOLOGIESBLOG

Калашњиков је окончао прву фазу модернизације производње оружја

Концерн "Калашњоков"  (део "Ростека") је завршио прву фазу модернизације ливнице и фабрике машинских елемената, саопштили су представници за штампу најпознатијег руског произвођача конвенционалног наоружања.
 
Још раније је наглашено да ће се инвестиционим програм до 2017. године модернизовати основа производње, повећати флексибилност исте и да ће уједно производни објекти предузећа бити доведени у најбољи степен искориштења.
 
 
 "Концерн "Калашњиков" је завршио прву фазу модернизације ливнице, а рад је отпочело 25 високо прецизних ЦНЦ машинских центара за производњу наоружања, као и аутоматска линија за производњу делова малог наоружања и тешких машина. Циљ пројекта је смањење трошкова и побољшање ефикасности процеса производње у предузећу", изјавили су представници за штампу. 
 
 
За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превео: Милорад Ђошић, пуковник авијације у пензији - пилот 

 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!