Украјински олигарси највећи донатори Клинтон фондације


"Зиро хеџ": Откривене финансијске везе Клинтон фондације са украјинским олигарсима

Откривене су јаке финансијске везе Клинтонс фондације са олигарсима који протурају блискост Украјине са ЕУ.

Између 2009. и 2013. године, дакле и у време када је госпођа Клинтон била државни секретар САД, Клинтон фондација је примила најмање 8,6 милиона долара од Фондације Виктора Пинчука, према подацима Пинчукове фондације из Кијева. Фондацију је основао господин Пинчук, који је богатство почео да ствара са фабриком цеви и у два наврата био изабрани члан украјинског парламента. Господин Пинчук је заступник блиских веза Украјине и Европске уније.

Господин Пинчук се 2008. године обавезао на петогодишње и 29 милиона долара тешко учешће у "Глобалној иницијативи" Клинтонових, крилу фондације које координира добротворне пројекте и средства за њих, али не рукује новцем. Обавеза подразумева финансирање програма обучавања будућих украјинских лидера и професионалаца који ће "модернизовати Украјину" - према Клинтон фондацији. Неколико питомаца фондације већ је у украјинском парламенту. Тренутне донације износе само 1,8 долала, рекао је портпарол Фондације Пинчук, истичући утицај финансијске кризе од 2008. године."

Уредник War News Updates: Изненађен сам овим извештајем... али Клинтонови нису једина породица која има корист од Украјине... Украјинска енергетска фирма је запослила Бајденовог сина, што изазива нека етичка питања... Ukraine energy firm hiring Biden’s son raises ethical concerns | Fox News

Ћирилизовано: Уместо са Zero Hedge-a, чланак преносимо са War News Updates јер тај веб-сајт има концепцију сличну сајту Deep Resource, која је за радозналог и читаоца критичког ума склоног проверавању вести веома корисна: уз кратки коментар, и не са тако јасно израженим политичким ставом као евроазијац што уређује Deep Resource, уредник War News Updates обично даје већи број извора за исту тему. Међутим, овог пута су и он и "Тајлер Дарден" (тако се потписују сви из уредништва "Зиро хеџа") изоставили нешто врло, врло битно - Пинчуков ционистички ангажман... Уосталом, погледајте: Пинчук уз Спилберга | Култура | Novosti.rs и Украјинска веза Хитлери Клинтон |.


Извор: War News Updates: Ukrainian Oligarchs Have Been The Biggest Donors To The Clinton's Foundation
Превео и приредио: Александар Јовановић - Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!