Јурасуми: Уместо Доњецког аеродрома сад је фетиш Широкино

Широкино
Још у фебруару је било наговештаја да ће Широкино постати нови фетиш којег хунта "не може и неће предати". Од ОЕБС-а смо јуче добили поруку да Широкино држе Новоруске оружане снаге (барем делимично), али су одмах уследила негирања:

1. Од "Десног сектора", који није распуштен. Узгред. рок у ултиматуму који су му поставиле власти истиче сутра.

2.  Од Семен Семенченка, који није више командант "Донбаса" и верује да Широкино држи хунта, али "Донбас" јуе повучен из ротације и више не може тамо да се врати... јер је такво наређење Кијева.

3.  Од портпарола АТО (Антитерористичких операција), Стелмаха, који обавештава о делимичној контроли над Широкино.

У ствари, небитно је ко је у праву а ко лаже. Важно је да је Широкино постало фетиш којим се може распламсати нова фаза рата. Само чување "вруће тачке" рата указује на постојање таквог сценарија. Последњи фетиш - Доњецки аеродром био је окидач за зимску кампању. Да ли ће Широкино бити окидач за нови рат?

ПС: У Међувремену, ДНР је демонстративно пристала на Мински споразум и оптужила Кијев за његово непоштовање. Али Кијев не може да испуни одредбе споразума и сваким даном за то има све мање прилика. Многе чињенице говоре о кршењу Минског меморандума, толико их је да су достигле ниво дискусије у УН.

Ћирилизовано: Руско-украјински блогер не разбацује се превише речима. Али увиди су му оштри и најчешће тачни, па да се подсетимо неких: Ћирилизовано: Јурасуми

И једна вест везана за нерасформирани "Десни сектор":


Марш "Десног сектора" на Кијев


© EPA/SERGEY DOLZHENKO

КИЈЕВ, 31. март / ТАСС /. Ултранационалисти украјинског "Десног сектора" намеравају да организују посебну бригаду за операције против милиција из самопроглашених народних република, Луганске и Доњецке, изјавио је у уторак његов лидер, Дмитро Јарош.

Они очекују да се придруже званичним структурама украјинског Министарства одбране и да ће задржати посебан статус и независност, изјавио је лидер у Русији забрањене организације.

Међутим, Дмитро Јарош признаје да није било званичних предлога добровољачким батаљонима да се прикључе Украјинским оружаним снагама.

"Предлог сам видео само на Фејсбук страници [саветника министра унутрашњих послова Украјине Антона] Герашченка", рекао је Јарош. "Ни председник ни руководство Министарства одбране нису ми изнели такве предлоге", додао је он, такође спомињући да му је понуђен положај саветника начелника украјинског Генералштаба.

"Можда ћемо организовати посебну бригаду", цитира га ТВ канал 112 УА.

Што се тиче повлачења добровољачких батаљона са линије додира у Донбасу, Јарош је рекао да се "добровољачки одреди не могу повући јер је то скопчано са губитком територије".


Аутор: Јурасуми
Извор: Fort Russ
Са руског на енглески превела: Кристина Рус
За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превео и приредио: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!