Има наде

Седимо пре неки дан у кафићу "Одисеја", престоници Српског удружења "Ћирилица" Београд, одакле смо прошле године, под командом нашег председника, највећег живог српског песника Добрице Ерића, организовали акцију  хуманитарне помоћи. Седимо и разговарамо да ли има наде. Има, рече један наш пријатељ. То су организације као што су "Срби за Србе"  и њима слични. Још нисам упознао такве Србе, па да их упознам, прикључих се. Мени шаљу извештаје као да сам им неки претпостављени. Настављајући причу од неки дан, данас их споменух у разговору са мојим другом Мишком из Канаде Па ко су ти момци? Ко су те девојке? Лично их не познајемо, али су им дела знана, зато са задовољством објављујемо позив што су га наше Србенде упутиле.

Милорад Ђошић


Поштовани донатори, чланови и пријатељи организације,

Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са компанијама Телеком, Теленор и ВИП покренула је 05. марта хуманитарни СМС број 7763 путем којег ће се прикупљати донације за помоћ социјално угроженим вишедетним породицама у Србији. Цена једне смс поруке је 100 динара, а оператери су се одрекли свих провизија и накнада, тако да ће читав приход бити прослеђен за помоћ породицама и деци у склопу акције “Деца су наша будућност”. 

Хуманитарна организација Срби за Србе од 2005. године активно ради на прикупљању донација за помоћ социјално угроженим породицама широм Балкана. До сада, организација је прикупила више од 1,1 милион евра и допремила помоћ за 1.400 породица. Такође, организација је средином маја 2014. године покренула пројекат “Борба против поплава” која је за циљ имала помоћ преко 700 породица пострадалим у стравичним поплавама у Србији и Републици Српској.

Комплетан рад организације, са детаљним финансијским извештајима, доступни су на увид целокупној јавности на званичном сајту организацији www.srbizasrbe.org  као и на популарној друственој мрежи Фејсбук www.facebook.com/srbizasrbe која броји преко 150.000 чланова.

Хуманитарна организација Срби за Србе позива све донатора, чланове и пријатеље организације да подрже даљи рад и планиране пројекте организације путем новог смс система за донирање на број 7763 (у Србији) или путем онлајн платформе за донирањe www.srbizasrbe.net/donacije .

Плакати за преузимање:
www.srbizasrbe.net/donacije/sms/1.jpg

Хвала на подршци и поверењу.

С поштовањем,

ХУМАНИТАРНА ОРГАНИЗАЦИЈА СРБИ ЗА СРБЕ

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!