Пуковник Касад: О Путиновом "нестанку"


Поводом бројних питања у коментарима о "Путиновом нестанку" из медија.

По мом субјективном мишљењу, он ће се за неколико дана појавити у јавности, и то појављивање ће бити повезано са развојем ситуације у Украјини, која је сада на рубу великог рата. Заправо, мислим да је хунтино подривање Минског споразума  Путину довољан разлог  да поразмисли и припреми се за доношење одређених одлука.

Данас је званично последњи дан до када Врховна рада Украјине може да усвоји резолуцију о посебном статусу својих бивших области,  Доњецке и Луганске. Ако се одлука ни данас не донесе, онда ће то бити  директно кршење "комплекса мера за спровођење Минског споразума". Сутра почиње и временски интервал између 15. и 20. марта, а на њега се из различитих извора указује као могуће време наставка великих борбених дејстава које ће иницирати кијевска хунта. Русија ће на могућу пропаст споразума реаговати на један или други начин. Сасвим је могуће да се сада приближавамо бифуркационој тачки, с које ће ситуација у Украјини почети да се битно мења. Тако да верујем да ће Кремљ у наредним данима  одредити своју стратегију и објавити је, на један или други начин. С обзиром на војну ситуацију у ДНР, претпостављам да је стратегија иза затворених врата већ одређена и да ће један њен део Путин објавити.

Ћирилизовано: Преводилац с руског на енглески вам предлаже да (ако не знате руски, ваљда) погледате коментаре преведене уз помоћ Јандексовог "машинског" преводиоца на енглески: Yandex.Translate Ми нећемо слично учинити за српски превод, јер сматрамо - на основу и личног и искуства са неким читаоцима који су нам нудили своје преводе - да је машински преводилац од користи само ономе који језик већ зна, тек да му помогне око неке речи, али да је, поготову због сложености српског језика, чак и опасан, може да наведе на сасвим супротно од реченог, о бесмислицама да не говоримо.


Аутор: Борис Александрович Рожин
Извор: Colonel Cassad (in English)
Превео и приредио за Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО: Александар Јовановић 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!