Француска забрањује готовинске исплате веће од хиљаду евра

ПАРИЗ (Ројтерс) - Француска ће појачати праћење готовинских исплата, повлачења новца и малих банковних рачуна, да би се ефикасније борила против финансирања тероризма, изјавио је министар финансија Мишел Сапин у среду.

После нешто више од два месеца од кад су наоружани исламисти у нападима на сатирични недељник и продавницу јеврејске хране у Паризу убили 17 људи, неопходно је "борити se против употребе готовине и анонимности у француској привреди", рекао је Сапин.

Напади нису много коштали починиоце и делом су финансирани готовински, потрошачким кредитима и трговином кривотворене робе, кажу званичници.

"Такав тероризам је јефтин за извршити али има велики утицај", рекао је Сапин на конференцији за новинаре. "Овај јефтини тероризам храни се преваром, прањем новца и ситном трговином."

Од септембра па надаље, људима који живе у Француској неће бити дозвољено да се исплаћује више од 1000 евра (1060 долара) у готовини, што је умањење са садашњих 3000 евра. Готовинске исплате страним посетиоцима остају више због унапређивања туризма, али ће и оне бити смањене са садашњих 15,000 на 10,000 евра.

Сваки готовински депозит или повлачење новца у износу већем од 10,000 евра у току једног месеца биће аутоматски сигнализиран Тракфину, служби за за борбу против превара и прања новца.

Уводи се обавеза да се власти обавештавају о трансферима унутар ЕУ већим од 10,000 евра - на пример чековима, припејд картицама или златом.

Неко ко мења више од 1000 евра у готовини у другу валуту ће морати да покаже личну карту - раније је праг био 8.000 евра.

Влада ће такође повећати контролу припејд картица и додати мини-банковне рачуне у националну банкарску базу података.


Мајер Амшел Ротшилд
Ћирилизовано: Горња вест је логичан наставак вести од пре пет дана - France Moves to Make ‘Conspiracy Theories’ Illegal by Government Decree, тј. да ће сад власт одређивати шта је објективно извештавање, а обе су жељена последица напада на квазисатирични магазин "Шарли ебдо" и продавницу јеврејске хране. За разлику од Њујорка и тзв. 11.9., када су хиљаде људи платили главом за изговор "борби против терора" и убрзаном стварању Сједињених Америчких Полицијских Држава, у престоници Ротшилдове Империје, Паризу, банкарски ционизам је био... штедљивији: погинуло је мање људи, а и Ротшилдов "Шарли ебдо" је зарадио (сићу, али битан је принцип, је ли).

Да, "Дојче веле" је у праву: Opinion: No reason for Le Pen to be triumphant | Europe | DW.DE | 23.03.2015 . Без обзира на објашњење зашто, Марин Ле Пен заиста нема разлога за тријумф. Ни ми, полицијску државу ћемо убрзо видети и овде.

ПС. Накнадно видех нови чланак Дмитрија Орлова: ClubOrlov: Financial Feudalism. Треба прочитати, да буде јасније због чега се ствара полицијска држава...

Извор: France steps up monitoring of cash payments to fight 'low-cost terrorism'
За Ћирилизовано и Магацин - национални портал превео и приредио: Алчександар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!