Јевгениј Федоров: Руска револуција је почела

Разговор са Јевгенијем Федоровим, послаником Државне Думе Русије и вођом Национално-ослободилачког покрета, снимљен је 2. марта 2015.године.

Ако говоримо о митингу одржаном 1. марта, треба ли да очекујемо жртвено јагње и са друге, патриотске стране, да би се судариле две масе, либерална и патриотска, и како Национално-ослободилачки покрет треба да се за то припрема? Треба ли да будемо тихи, да не излазимо на улицу и не протестујемо, или да протестујемо и са чим?

Будимо искрени. Американци су први ударили. Они су покренули државни удар. Ако у историјским књигама једном буде писало, сачувај Боже, да је пуч био успешан, онда ће се тај дан називати почетком револуције. Иако ће се сама револуција отегнути, као и обично.



Рат је почео. Почео је државни удар. Нема повратка назад. Када рат једном почне, немогуће га је зауставити. Није могло да буде да Хитлер нападне СССР, бори се месец дана, заузме Минск, а онда, јер мисли да ствари не иду најбоље, каже "у реду, примирје, доста је". Рат има своје законе. А ми знамо како ће се одвијати. Одвијаће се према логици о којој Национално-ослободилачки покрет говори. Не зато што смо видовити, већ зато што се ратном стазом ишло хиљадама пута и у нашој и у светској историји. Ми само кажемо - видите, момци, ако кренете тим путем, онда ћете прећи преко тог и тог места. То је логично.

Шта ће се даље дешавати? Погледајте наша предавања о антимајдану, наша предавања о превенцији државног пуча и интервенције, и тамо ћете наћи историјско истраживање таквих догађаја. Да, мислим да ће бити напада и с ове и с оне стране. Почеће постепена ескалација окршаја. Однос снага на улици сада је једнак. Они нису могли да изведу 200-300 000 људи - колико су хтели да подигну, користећи емоционални фактор и пету колону у медијима. Али у Москви је баланс [активне улице], 50/50. У остатку Русије однос је у корист  Национално-ослободилачког покрета.

[Већина револуционара се увек концентрисала у престоницама, само 20 хиљада бољшевика је започело револуцију у Русији пре скоро 100 година - Кристина Рус]

С обзиром да ће они правити више провокација, подићи ћемо летвицу за проливање крви. Они ће покушати да победе. Ми ћемо морати да се мобилишемо. Али то ће бити посебна прича, о томе ћемо разговарати посебно.

Ако говоримо о политици НОП-а, рећи ћу вам да постоји политика чекања и политика напада. Напад би требало да буде на САД, америчку амбасаду. Чим добијемо потврду информације о повезаности убица [Њемцова] са америчком и украјинском тајном службом, морамо кренути у протеривање америчког амбасадора и повећавање притиска на амбасаду, да читав тај систем одстранимо из нашег живота.

Други моменат је - они су одложили јучерашњи Мајдан. јер су одлучили да подигну социјални фактор. А социјални фактор је нагло сиромашење народа, што ће повећати број незадовољних, и биће подигнут за неколико месеци.

Кристина Рус:

Бојим се да ће на било које мере патриота либерали одговорити драстичније. Убиство Њемцова дефинитивно је донело мирис долазеће олује у атмосферу Русије. Ситуација је веома фрагилна, проблем је како постићи баланс између одбране и помирења, да би се смањила хистрична напетост између два табора, на која се Русија све брже дели и сврстава.

Иако је очигледно да су бројке на Путиновој страни, оно што је важно су расположење и интриге унутар Кремља, и шта се дешава у центру Москве.

ПС: Национално-ослободилачки покрет настоји да Русију реши свих елемената стране колонизације.


Извор: Fort RussРазговор с руског на енглески превела: Кристина Рус
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!