Пуковник Касад: Стрелков о томе шта ће бити после Минска

Ћирилизовано: Преводилац са енглеског на руски, сам а са брдима материјала које треба превести, обавештава читаоце да за овај Стрелковљев видео, његово мишљење шта ће се десити после другог Минског споразума, нема енглеског превода, и како да се користи Јутјубов/Гуглетин машински. И каже: "If you happen to have a link to a properly translated version of this video, then please send it to me or post it in the comments." Сличну молбу, за српски превод, упућујемо и ми вама (чисто реда ради, али то је већ друга прича).

Стрелков у суштини каже да, уколико Украјина не напусти "Ein Volk, ein Reich, ein Führer" унитарни принцип изградње државе, неће бити могуће постићи политичко решење. И каже да Донбас себе види као руски. Дакле, за преговоре нема простора, што значи рат.



Заправо, као што сам већ написао у одговору на питања у коментарима, наставак војне акције је само питање времена. Мински споразум од 12. фебруара неће бити реализован, као што није био ни Мински споразум од 19. септембра. Хунта ће га прекршити, и уследиће борбена дејства високог интензитета, свеједно под каквим изговором.

Али, природно, Донбас се неће вратити у Украјину.

ПС. Према свежим подацима с фронта, хунта је знатно повећала групу код Кримскоје, која већ броји више од 10,000 људи. Није јасно зашто се група тамо саставља, али има офанзиван облик. Вероватно ће покушати да се врате тамо одакле су их НОС истерале у јануару и фебруару, иако се не може искључити и нешто амбициозније.

За сада не могу дати поуздану потврду, али неки извори из Доњецка кажу да је министар одбране ДНР смењен. За то још нема званичне потврде, информација је непроверена.

Онма који лупетају да хунта нема Т-72 ево једног подужег видеа о тазе тенкићима, у којем се поред Т-64 види нов контингент Т-72 послат на фронт.


Хунтини Т-72 могу врло брзо по броју надмашити њене Т-64, јер јој Пољска може послати до 300 модификованих старих Т-72. У ствари, пољски Т-72 са овлаш префарбаним белим орловима су већ испоручени, преко Изјума и за време зимске кампање, тако да сад говоримо о легализацији испорука које су одавно почеле.


Аутор: Борис Александрович Рожин
Извор: Colonel Cassad (in English) - What will happen after Minsk
За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превео и приредио: Јовановић Александар

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!