У Одеси почела друга фаза тзв. антитерористичке операције

У Одеси је 21. марта почела друга фаза "антитерористичке операције" (АТО) - како је саопштила прес-служба обласне управе Службе безбедности Украјине (СБУ).

СБУ с поносом прича о "обављеном послу". Претпретресна истрага је завршена и 18 кривичних тужби је поднето суду, против тридесеторо људи оптужених за умешаност у наводне злочине "сепаратизма и тероризма".

Поред тога: "У поступку обласне управе и њених иследника је још 29 кривичних предмета, од којих ће пет ускоро бити предато суду", рекла је шеф прес-службе Ана Шевчук.

Сумирајући резултате прве фазе пројекта "антитерористичке операције", обласна управа СБУ је саопштила да је 62 људи ухапшено, за 9 грађана се трага и 78 их је осумњичено за учешће у "терористичким активностима" или злочинима чији је циљ угрожавање територијалног интегритет и неповредивости граница Украјине.

Иследници СБУ су од криминалаца током оперативних активности запленили 25 тромблона, више од 20 кг експлозива, 150 граната, око 50 комада ватреног оружја и већу количину муниције. Нажалост, није прецизирано да ли је оружје заплењено од "издајничких сепаратиста" или од "хероја АТО" који су крали оружје по области АТО широм Украјине.

Генерално, можемо рећи да су кијевске власти и даље забринуте због ситуације у Одеси и да све чине не би ли заплашиле становништво, и да ће хапсити што више нелојалних грађана.


Извор: Voice of Sevastopol
За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превео: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!