Пуковник Касад: Вести из Новорусије и важно упозорење


1. Командант Макејевке је ухапшен због кривичних дела. Тренутно је у притвору и даје исказ. Оклопна возила су приликом његовог хапшења коришћена јер је постојала могућност да ће се оружем одупрети хапшењу. Власти су обећале да ће наредних дана изнети чињеничне доказе о делима "Мутног" из Макејевке. У ствари, можете бити сигурни да ово није последње хапшење те врсте. У току је истрага о везама неких функционера ДНР и хунте, ускоро ће и ту бити хапшења.

2. Скоро је ухапшен и командант Снежноје Годованеца. Оптужен је за незаконито коришћење приватног власништва. Још не знам детаље, сем да су се мештани крајем прошле године на њега жалили, али уопштено, без ичега конкретног. У неколико места се води истрага због крађе и продаје хуманитарне помоћи на црном тржишту. Откривено је да је у неким јединицама било проневере. На свему томе ради Министарство државне безбедности, али и друге безбедносне структуре.

3. Наше снаге настављају са јачањем одбране близу Јеленовке и Моспино. Према тренутним информацијама, непријатељ овде може концентрисати до четири тешке батаљонске групе, плус различита средства за појачавање напада. Ова група је тренутно најопаснија. За хунтину офанзиву на Доњецк и Луганск, пак, процењује се да нема велике шансе за успех.

4. Обе стране су претходних дана имале прилично озбиљне губитке код села Пески. Због дејства артиљерије с обе стране, и хунта и наши су имали материјалне и губитке у људству. Тамошње борбе су позиционе природе, артиљерија је главни фактор наношења губитака и штете. Само село је толико разрушено да ће ускоро личити на Никишино.

5. О Константиновки. Одмах пошто су мештани почели са протестима, две извиђачко-диверзантске групе НОС су кренуле ка граду, али су се, пошто их је непријатељ приметио и почео да "уједа", повукле без губитака. Испоставило се да су немири били потпуно нечекивана ствар и за хунту и наше снаге, и да су имали спонтани карактер. Но, рад СБУ и других пунитивних органа хунте ће наредних дана бити појачан.

Видео: Мештани пребацују украјинској ТВ екипи да украјинске телевизије стално лажу. Тврде да је живот био бољи кад је Константиновка била у ДНР, да се такви инциденти нису дешавали. Видео показује да у донбаским местима под контролом УОС постоји озбиљно незадовољство хунтиним режимом.


6. О Мариупољу. Ранијег покрет отпора, оног формираног прошлог лета, у овом тренутку практично нема, почишћен је радом СБУ и издајника у самом покрету. Сада се заснива други талас, захваљујући томе што је расположење становника тако да омогућава деловање нових илегалаца. Фашисти се припремају на дуготрајну одбрану на правцу Мариупоља. Секторска команда сматра да су борбе за Широкино важан елемент одвраћања у првој зони одбране Мариупоља.

И упозорење од ЛНР, треба га што шире дистрибуирати:

ХИТНА ПОРУКА ВОЈСКЕ ЛУГАНСКЕ НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ!!!

Од вас тражимо да ову поруку проследите што већем броју својих пријатеља, јер треба спречити и избећи даље провокације! У Станици Луганској, у ЛНР, око 30-40 украјинских војника је у приссуству бројних видео-сниматеља пуцало на мост и запалило неколико зграда. Сада су се преобукли у униформе са ознакама ЛНР и траком Св. Ђорђа и другим обележјима наших снага. Припрема се још једна велика операција "лажне заставе". Снимке неколико првих укропски медији већ емитују. Усрдно вас молимо да помогнете и ово упозорење пренесете даље!!!



Аутор: Борис Алчександрович Рожин
Извор: Colonel Cassad (in English) - A brief but important update
За Ћирилизовано  и СРБИН.ИНФО превео: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!