Пуковник Касад: Добро организовано повлачење без губитака (видео)


Још једно прилично поштено сведочење о дебаљцевском обручу и тамошњим губицима. Активиста "Еуромајдана" и активни учесник у добровољачком покрету Дмитриј Касјанов говори на основу војне евиденције ко је утекао из обруча, како је организовано повлачење и колики су тада били губици. Они који нису веровали да је хунта у пробоју претрпела огромне губитке у људству и материјалу и за које већ објављене фотографије и видео материјал нису довољни нека мало појачају тон
.

Касјанов између осталог каже да му је лично познато да је из једне колоне у којој је било око 100 људи, само њих 14 живо из обруча изашло, јер је колона била уништена директном ватром са суседних узвишења. Ова информација је у директној супротности са оним што је Петро који-увек-лаже Порошенко јуче рекао, да је било укупно 19 погинулих и 135 рањених приликом повлачења из дебалцевског обруча. Само колона о којој је Касјанов говорио је највероватније имала више од 19 погинулих. Дакле, Касјанов практично потврђује да Порошенко не само да лаже о губицима у дебаљцевском обручу, већ да Порошенко о губицима у дебаљцевском џепу лаже као Багдад Боб.

Успут, Касјанов је био један од оних с "друге стране" који је признавао да обруч постоји и стално позивао да се спасу опкољени војници и не гута пропаганда о Дебаљцеву као Стаљинграду.

ПС. Плус видео о онима који су заузели Угљегорск.



Аутор: Борис Александрович Рожин
Извор: Colonel Cassad (in English)
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!