Сједињене Америчке Државе (и) у Бразилу оркестрираjу масовне демонстрације


У недељу, 15. марта, разбуктао се пламен масовних протеста у неколико бразилских градова. хиљаде људи учествује у демонстрацијама против бразилске председнице Дилме Русеф и владине корумпираности. Митинзи су одржани у Рио де Жанеиру, Сао Паолу, Бело Хоризонтеу (држава Минас Гераиш), Салвадору (Бахиа), Ресифеу (Пернабуко) и многим другим градовима.
Демонстранти оптужују Русеф због њене подршке државној нафтној компанији "Петролео Брасилеиро" ("Петробрас"). Компанија је наводно подмићивала владу да би добијала уносне уговоре и опљачкала бразилски буџет за 28 милијарди долара, када је Дилма била председник борда директора корпорације.

Ко ради на државном удару у срцу светског фудбала и Јужне Америке?

Сасвим је могуће да је ЦИА укључена у план изазивања нереда широм земље. БРИКС је последњих година постао главна геополитичка опасност за САД. Једна од најважнијих тема западне штампе је како повратити равнотежу у глобалном монетарном и финансијском систему. БРИКС је опасна претња САД и америчком долару. О томе је Правда.Ру писала у чланку од 13. марта: CIA, FBI, NSA and all the king's men work to topple Brazilian President Rousseff - English pravda.ru ( ЦИА, ФБИ, НСА и сви "краљеви људи" раде на рушењу бразилске председнице Русеф).


Разлоге с којих Вашингтон жели да се отараси Дилме Русеф је лако разумети. Она је потписала споразум о оснивању Нове развојне банке са почетним регистрованим капиталом вредности 100 милијарди резервног фонда и додатних 100 милијарди долара. Русеф такође подржава стварање нове светске резервне валуте - пише Правда.Ру.

Дилма Русеф такође спречава повратак великих америчких компанија на бразилско тржиште нафте и гаса. Земља је богата огромним налазиштима нафте, са непотврђеним резервама које премашују 100 милијарди барела. Међутим, када је Лула био председник, Бразил се определио за кинеску државну компанију "Синопек".

Видео: Земље БРИКСА ће окончати доба униполарног света


Ћирилизовано: Правда.Ру вам с разлогом препоручује да погледате чланак Zero Hedge-а, а ми би смо додали и запажање уредника сајта X22 Report, да је у питању 5. фаза обојене револуције: изазивање државног пуча преко уличних протеста и позива да председник поднесе оставку. Погледајте и текст од октобра прошле године Ћирилизовано: БРИКС је био близу губитка Бразила

Извор: Pravda.Ru warned: USA orchestrates mass demonstrations in Brazil - English pravda.ru
За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превео и приредио: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!