Преглед руске блогосфере за 12. април

Варјаг_2007: Застава Доњецке Народне републике на Антарктику


Заставу је поставио славни поларни истраживач из совјетског доба и носилац Ордена за храброст, Владимир Кошељов.

Варјаг_2007: Живот у балтичким републикама за време СССР-а.


Фотографије из '50-их, '60-их и '70-их. Није то био савршен свет, али гледајући како је у балтичким републикама данас (а ја сам одрастао близу), ипак је био мање несавршен него ово што сад гледамо.

Опет Т-14


И још неколико фотки кад испратите линк. Претпостављам да куполу нећемо видети док се Т-14 не појави на Црвеном тргу 9. маја.

!!!


Учитељева порука родитељу: "Драги Андреј Игоревичу, Ваш син и ученик 3. разреда је данас, током продуженог боравка у школи, реметио час предвојничке обуке 10. разреда. Стално је прекидао наставника, говорио да се "војници тако не обучавају" и критиковао га што погрешно показује како се расклапа и склапа калашњиков. Драги Андреј Игоревичу, молим Вас, разговарајте са својим сином о прописном понашању током наставе, и порадите с њим мало на азбуци - прави грешке.

Украјинске оружане снаге припремају провокацију у којој ће користити руске војне униформе

Министарство одбране ДНР је упозорило да се УОС спремају да изведу провокацију у којој ће украјински војници носити руске униформе. Камиони с војницима тако одевеним су виђени како излазе из Дњепропетровска и возе на исток.

Брод Ратне морнарице РФ из Јемена евакуисао преко 300 страних грађана


Међу којима 18 америчких и 5 британских држављана.

Како је Тимофеј Хрјукин потопио носач авиона


Мало је познато да се СССР борио против све три силе Осовине и пре него што је Други светски рат почео. И не само да се борио већ је био и једина савезничка сила која се борила против СВАКЕ од њих. Чланак (уз доста илустрација) детаљно описује како су руски авиони и посаде (са кинеским ознакама) против Јапана оперисали у оквиру авијације кинеских националиста - што је Рузвелту послужило као инспирација и модел за операцију "Летећи тигрови". Потопљени брод о којем је реч је носач авиона "Јамато - Мару", модификовани путнички брод којег су Јапанци употребљавали као плутајући аеродром, све док га није потопио Хрјукин са својим двомоторним бомбардером Тупољев СБ-2. Остаци брода се и данас могу видети на обали реке Јангце.

СДЕЛАНО У НАС: Први лет још једног Сухој Суперџета


Шести ове године. За "Аерофлот".

WNA: Русија је светски лидер у развоју ниуклеарних технологија


Светска нуклеарна асоцијација - WNA још наводи да "Росатом" има портфолио изузетних поруџбина у укупном износу од 100 милијарди долара - захваљујући приступачности, поузданости, безбедности и снази руских фисионих реактора. У 2014. је само портфељ поруџбина нуклеарних реактора "Росатом"-а порастао са 20 на 28. Русија данас гради више реактора у иностранству него било која друга земља.

СДЕЛАНО У НАС: Теретни саобраћај руских морских лука у периоду јануар-март 2015. повећан за 8,9%


Зато што руске бродске компаније више не користе луке у Украјини или балтичким државама, већ руске.

СДЕЛАНО У НАС: Видео извештај о кримском бродоградилишту



Руски браниоци људских права траже да Русија признаје документа ДНР и ЛНР



Већина становника ДНР и ЛНР има украјинска лична документа, међутим, њима постепено истиче важност, а украјинске институције у Донбасу више не функционишу. Зато ДНР и ЛНР издају своја документа, али их Русија не признаје за важећа, што компликује трговину између два политичка ентитета и прети да хуманитарна ситуација у Новорусији постане још гора. С друге стране, признати документа ДНР и ЛНР за важећа било би исто што и признати ове две републике.

Руске Војно-ваздушне снаге уводе у службу Панцир-С2


Панцир-С2 је противваздушни систем кратког домета против малих и "стелт" циљева, крстарећих ракета, дронова и прецизно вођене ваздух-земља муниције. Његова употреба укључује како одбрану ваздушног простора тако и блиску заштиту С-300 и С-400 пукова од противрадарских ракета.

Сергеј Плахов: Нови бренд

Снајперска пушка ВС-121 фабрике "Ижевск" је у завршној фази развоја. У Оружаним снагама РФ ће заменити чувену снајперску пушку Драгунов СВД.

Кијевска чајка: Летопис привреде у пропадању

Ахметовљев "Метинвест" прогласио банкрот. Страни кредитори неће Украјини отписати дугове. Дажбине расту и рашће све више. У свим привредним гранама прогнозирају пораст незапослености. Воће и поврће ће ускоро постати недоступно већини Украјинаца. Али има пара да се промене сва улична и обележја по зградама што подсећају на хероје и значајне личности из совјетског доба. Ко још има новца? Коломојски, купује недавно банкротиралу "Делта банку".

Санкт Петербург - играчка


Фото галерија снимака Санкт Петербурга Дмитрија Песочинског са 300м висине. Преко 30 фотографија које стварају илузију да се гледа на велику макету града.

Јежеви Јелене Јеремине


Ја сам мачкољуб, али...

Историја Бајконура


Богато илустрован историјат развоја једног од најважнијих космодрома на свету.

Сергеј Ларенков: Санкт Петерсбург. Временска машина за 19. век


Цео блог је сачињен од галерија фото-монтажа "ново преко старог". Али овог пута су коришћене уметничке слике с темама Санкт Петербурга 19. века.

Уживајте у недељи! Фотографије Надежде Шибине


Џ. Хоук / Fort Russ / Ћирилизовано


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!