Човек који је први предвидео да ће депозити у грчким банкама бити покрадени износи још шокантнија предвиђања за 2015. годину


Данас је човек који је пре три дана у интервјуу за "Кинг ворлд њус" предвидео да ће депозити у грчким банкама бити покрадени  изнео још шокантнија предвиђања за 2015. Разговарали смо о лажима влада Запада, преварама, крађама и на крају - пропасти.

Џемс Турк поред предвиђања да ће Европска централна банка (ЕЦБ) покрасти банкарске депозите даје и...

Једно од најзначајнијих предвиђања икада

 
Ерик Кинг: "Џемс, "Кинг ворлд њус" су твој интервју од пре три дана насловиле Крађа депозита у грчким банкама од стране ЕЦБ ће за две недеље довести до "дифолта" и покренути ударни талас што ће погодити цео свет. Наравно, лоповлук ЕЦБ ће натерати Грчку да национализује банке. Запањујуће је што си ти предвидео да ће ЕЦБ то чинити  најдаље за две недеље - једно од најзначајнијих предвиђања за кокје сам икада чуо. Интервју постаде "виралан", а показало се да си ти први на свету изнео овакву претпоставку.

Други се "кешају".

Сада имамо Амброус Еванс Причарда и британски "Телеграф" како варирају твоје предвиђање и причају како се Грчка спрема да национализује банке. И не пише о томе само "Телеграф", исто чине и други. Али све је то просто препакивање онога што си ти предвидео - да ће Грчка национализовати своје банке да би покрала новац и предала га ЕЦБ. Дакле, ствари се одвијају управо онако како си предвидео. Шта мислиш о томе што су сад сви мејнстрим медији скочили на ту причу?"


Џемс Турк
Џемс Турк: "У ствари, то зову национализацијом јер нежније звучи од крађе и не упире се прстом у ЕЦБ. Али јасно је да ЕЦБ ту вуче конце, јер су њени банкари позајмљивали Грчкој.

У том интерјуу што смо урадили, Ерик, оно на шта сам ја указао јесу две математичке чињенице: прва је да су кредити Грчкој од ЕЦБ порасли, тако да је ЕЦБ повећала своју кредитну изложеност Грчкој; а друга је да се одлив депозита из грчких банака убрзао последња три месеца и да се одвија и сада док ми причамо. Дакле, имамо да ове две линије конвергирају, теже да се пресеку.

Што ЕЦБ никада неће дозволити.

Јер ако би се тако нешто десило, кредитна изложеност ЕЦБ била би већа од износа депозита у грчком банкарском систему, а онда ЕЦБ не би могла да наплати своје кредите, Грчка јој их никада не би могла вратити.

Када је Кипар пао, они (западни централни планери) су рекли да ће "bail-in" банака важити и за друге земље, Сад треба да се осврнемо на то што се десило на Кипру, јер ће исто важити за грчку. Када су се споменуте две конвергентне линије на Кипру приближиле, онда су ЕЦБ, ММФ и ЕУ узели ствар у своје руке и национализовали две кипарске банке - из њих су узели депозите и тим депозитима вратиле Европској централној банци кредите које је дала Кипру.

Исто ће се десити и у Грчкој. ЕЦБ ће узети депозите из грчких банака и њима отплатити кредите које је дала Грчкој. Без обзира да ли ће се то десити у току наредне седмице или десетак дана, а како Европа има четвородневни нерадни ускршњи викенд и како се такве ствари дешавају управо за време празника и одмора, ја мислим да је оправдана забринутост да се исто може десити овог викенда."

Ерик Кинг: "Џејмс, чињеница да сте први човек на свету који је изашао са тако смелом прогнозом и то преко "Кингових вести из света" (King World News) је заиста изванредна ствар. Али какав је осећај кад кад видите да свет, читајући тај "вирални" интервју, каже "Боже, Турк је у праву, заиста све иде у том правцу".

Турк: "Мислим да је већина просто пречула оно што су нам ЕЦБ и ЕУ већ рекли. А то је да бејлин, када се новац депозитора банака узима да би се Европској централној банци отплатили кредити, јесте образац и за убудуће. И како су нам с Кипром показали како се то ради, логично је да се запитамо ко је следећи. То је Грчка. А која земља потом? Ерик, проблем је у томе што је у свету превише дуга и што се тај проблем мора решити. Нажалост, они то раде обрађујући једну по једну земљу, уместо да признају колико је проблем озбиљан и изађу са бољим реформама (постојећег финансијског) система."


Ерик Кинг: "Да Грчку за тренутак оставимо по страни. На шта ће личити, колико ће бити страшно када људи буду гледали како се новац краде из банака, када буде "О мој Боже, банкротиране владе Запада људима просто плене имовину. Краду је право из банака"?"

Турк: "Стварно је страшно. Многи не знају, али ја сам обучен за комерцијалног банкара и за велике њујорше банке сам једанаест година, још од 1960-их, радио на пословима позајмица. Банкарство које сам ја научио је другачије од овог данас. Банкарство сам учио од момака из банке који су радили и за Велике кризе. И како су се они живо сећали шта се све дешавало и знали шта се може десити, и ја сам банкарству увек прилазио врло конзервативно.

Банке би требало да буду места где можете ставити свој новац, зарадити по фер каматној стопи и знати да вам је новац на сигурном. Што више није случај. Банке су постале "хеџ фондови". Постале су возила за спекулације, што ће на крају пореметити светску привреду, баш као што је било глобално током Велике кризе и као што је глобалних последица и то што је сада учињено у неколико земаља.

Кипарска привреда је девастирана, исто се чини и са грчком. Само треба да погледате билансно стање банака и све те неквалитетне кредите, то јест, кредите који се не наплаћују на време или по плану, па ће вам бити јасно да у тим банкама нема довољно капитала за абсорбцију губитака по основу неквалитетних кредита. Зато ће бити још бејлинова и треба их спремно дочекати."

Ерик Кинг: "Џејмс, Запад је банкротирао. САД су банкротирале, Велика Британија, Француска, све те земље (на Западу), су просто банкрот. Шта мислиш, да ли ће све те земље, једна за другом, попљачкати пензионе фондове, банковне рачуне и новац свих нас? Ма сулудо је о чему овде говоримо."

Турк: "Јесте, Ерик, али како је тако је.  Образац је добро успостављен. Само треба да погледамо шта се дешава у различитим земљама широм света. И ствари које си навео се понављају. А с обзиром на све финансијски проблеми које имамо данас, морамо се осврнути на 1930-те и запитати каква добра заиста желимо да поседујемо.

Тада смо хтели да поседујемо опипљива и видљива добра, јер није било опасности од легалних ентитета. Јер желите да избегнете финансијске ствари у којима вам људи нешто дугују, боље је имати неку трајну својину, нешто што је право добро. И то је стратегија која је и данас ваљана, посебно што се проблеми с дуговима повећавају. И то глобално."

Ерик Кинг: "Џејмс, говоримо о уништеним животима људи. Говоримо о крађи онога што су целог живота штедели. А сада јесте или ће бити почишћено за трен ока."

Турк: "Да је озбиљно, озбиљно је. И зато треба мислити својом главом. Људи треба да следе логично, а не да емотивно и неразумно реагују на прочитано по новинама, све мислећи да је добро, да ЕЦБ, је ли, држи ствари под контролом.

Али ако те "ствари" погледате с аспекта бројева, из угла новчаних токова и све до тамо докле добацује монетарна историја, ЕЦБ их не држи под контролом, нити су то у стању да чине владе."

Напомена Ерика Кинга: KWN  ће за неколико сати објавити невероватан аудио интервју са Џемсом Турком. Изнад је само део онога о чему је Турк говорио - предстојећим "бејлиновима" банака који ће шокирати Запад, трагичној кризи у Грчкој, и најважнијем, шта инвеститор може да уради да би се заштитио од предстојећег хаоса. интервју можете послушати овде.


Аутор: Ерик Кинг
Извор: Man Who First Predicted Greek Bank Deposits Would Be Stolen Issues More Shocking Predictions For 2015 | King World News
За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превео: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!