Саудијска Арабија обуставила операције у Јемену

Хани Мухамед / АП Фото
Изненађујући развој догађаја у Јемену:

"Коалиција коју у интервенцији у јеменском грађанском рату предводе Саудијци, прекинула је своју кампању бомбардовања, и саопштила да је њен циљ остварен и да ће се фокус сада померити на оживљавање договора о политичком решењу".

Извори:
Saudis Call Halt to Yemen Operation Saying It Achieved Goals - Bloomberg Business
Jemen: Saudi-Arabien erklärt Luftschläge für beendet - SPIEGEL ONLINE

Уредник Deep Resource-a: Можда су Саудијци полако почели да схватају да су ризици већи од могућих политичких добитака. А можда су и САД  мућнуле главом, јер се нападањем Хутија земља може предати у руке сунитским фундаменталистима, већој опасности за Ријад.

Извор: Deep Resource
Превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

1 коментар:

  1. Ovo su americke gluposti. Ne vjerujte im nista ! Sigurno nesto drugo smjeraju ili cekaju da se stisaju strasti. Mozda su kukavice dobile upozorenje od Irana, Kine ili Rusije da ako nastave sa bombardovanjem i narusavanjem integriteta suverene zemlje dovesce u pitanje stabilnost svoje teritorije. Ko zna sta je iza zavjese. Nemojte da pisete neprovjereno i samo da bi se pisalo. Putin je otvoreno upozorio Saudijce, americkog glavnog psa Jugozapadne Azije, da ce nestati sa mape ako nastave sa finansiranjem Zakavkazkog separatizma.

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!