Уједињене нације обуставиле хуманитарну помоћ за Доњецк и Луганск (нема се...)

Помоћ је потребна за милион избеглица
Уједињене нације су саопштиле да за програме помоћи за Доњецк и Луганск нема средстава. Помоћ у виду новца и маркица за храну изгубиће 80,000 људи.

УН обуставља хуманитарну помоћ Доњецкој Народној Републици и Луганској Народној Републици због недовољног финансирања - саопштавају из Одељења за хуманитарну помоћ УН.

Програм Уједињених нација за помоћ народу Донбаса је имао планирани буџет од 316 милиона долара, али је прикупљено само 16% (око 50,5 милиона долара). Обим хуманитарне помоћи ће бити смањен због изразито малог финансирања, наводи се у извештају УН.

Због "недовољног финансирања", 80.000 људи ће изгубити новчану помоћ и бонове за храну. У областима под контролом локалних милиција, помоћ у храни ће бити обустављена.

Програм Уједињених нација за помоћ Украјини за 2015. годину је представљен 23. фебруара. Извештај говори о тешким животним условима људи који живе у Дебаљцеву, при чему се користила статистика украјинске владе. Ти статистички подаци показују да је скоро једном милиону избеглица са простора Донбаса потребна помоћ.

Хуманитарна помоћ је слата уз подршку Русије, која је од августа 2014 до данас послала 23 посебна конвоја, са више од 28,000 тона робе. Помоћ је пружио и украјински бизнисмен Ринат Ахметов.

Користан линк: Ћирилизовано: Светски програм за храну УН обуставља помоћ сиријским избеглицама због кризе у финансирању

Руски извор: Lenta.ru
Извор: Russia Insider
Превод са руског на енглески: Дмитриј Пустовитов
За Ћирилизовано и Магацин - национални портал превео: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!