Мајстор: Путин поклонио Ципрасу грчку украдену икону

Ћирилизовано: Кад Немци неће да враћају шта су по Грчкој попљачкали, онда ће Руси - што могу и о своме трошку, као прави пријатељи. Симболичан гест, али симболи и симболика су важни... Мајсторски. Замислите Грка кад ово види, док га Немац, и то онако по немачки, осорно, исмејава што тражи новац отет у Другом светском рату.

Путин поклонио Ципрасу грчку украдену икону


МОСКВA, 9. априла 2015. (Бета-AП) - Као знак јачања пријатељства, руски председник Владимир Путин поклонио је грчком премијеру Aлексису Ципрасу у Москви стару грчку икону коју су нацисти украли током немачке окупације Грчке у Другом светском рату.

Портпарол Путина Дмитриј Песков рекао је у четвртак руским новинским агенцијама да је председник Русије, после разговора у среду у Кремљу, Ципрасу уручио икону Светог Николе и светог Спиридона.

Песков је навео да је један нацистички официр током рата из Грчке однео икону коју је од наследника тог официра недавно купио један Рус.

Ципрас у четвртак завршава дводневну посету Москви, током које су главне теме договор о извозу грчких пољопривредних производа у Русију и руски планови за нови гасовод, преко Турске.

Бета / Ћирилизовано

2 коментара:

  1. Потез је симболички гледано генијалан али је и путинова "ново"православна порука а Ципрас је декларисани левичар који је одбио да се приликом ступања на дужност премијера закуне над Библијом и пред владиком... Да ли је у стању да превазиђе уски оквир левице и да разуме у потпуности дубину оваквог геста?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ципрас је мање-више небитан. Битно је како ће то обичан Грк примити. Нека се код њих акумулира русофилство, биће од утицаја кад скину све те демократске креатуре. Ако скину.

      Избриши

Пишите српски, ћирилицом!