Мајстор: Путин поклонио Ципрасу грчку украдену икону

Ћирилизовано: Кад Немци неће да враћају шта су по Грчкој попљачкали, онда ће Руси - што могу и о своме трошку, као прави пријатељи. Симболичан гест, али симболи и симболика су важни... Мајсторски. Замислите Грка кад ово види, док га Немац, и то онако по немачки, осорно, исмејава што тражи новац отет у Другом светском рату.

Путин поклонио Ципрасу грчку украдену икону


МОСКВA, 9. априла 2015. (Бета-AП) - Као знак јачања пријатељства, руски председник Владимир Путин поклонио је грчком премијеру Aлексису Ципрасу у Москви стару грчку икону коју су нацисти украли током немачке окупације Грчке у Другом светском рату.

Портпарол Путина Дмитриј Песков рекао је у четвртак руским новинским агенцијама да је председник Русије, после разговора у среду у Кремљу, Ципрасу уручио икону Светог Николе и светог Спиридона.

Песков је навео да је један нацистички официр током рата из Грчке однео икону коју је од наследника тог официра недавно купио један Рус.

Ципрас у четвртак завршава дводневну посету Москви, током које су главне теме договор о извозу грчких пољопривредних производа у Русију и руски планови за нови гасовод, преко Турске.

Бета / Ћирилизовано

Коментари

  1. Потез је симболички гледано генијалан али је и путинова "ново"православна порука а Ципрас је декларисани левичар који је одбио да се приликом ступања на дужност премијера закуне над Библијом и пред владиком... Да ли је у стању да превазиђе уски оквир левице и да разуме у потпуности дубину оваквог геста?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ципрас је мање-више небитан. Битно је како ће то обичан Грк примити. Нека се код њих акумулира русофилство, биће од утицаја кад скину све те демократске креатуре. Ако скину.

      Избриши

Постави коментар