Зараза великог кашља само међу вакцинисаном децом?

Зараза великог кашља хара Парк Ситијем у Јути, САД. И вест никако није добра за индустрију вакцина - као што ћете ускоро видети.

Епидемија пертусиса (великог или магарећег кашља) се појавила у области која за много година није забележила ни један случај те болести, а сада се разболело деветнаесторо деце.

 Да ли пертусис изазива вакцина против пертусиса?

Најалармантнији аспект ствари је да су до сада сва деца са дијагнозом пертусиса вакцинисана против пертусиса. Наравно, здравствене власти немају добар одговор нити разумеју како се то догодило - чиме подстичу дебату о опасностима вакцине. Нажалост, неки из заједнице заступника вакцине покушавају да преокрену ствар у корист вакцина и вакцинисања.

До сада су урађене анализе медицинске слике за десетине и десетине деце - много посла за педијатре у току протекле недеље (чланак је од 5. априла - прим. прев.), а биће га још, треба детаљно прегледати и испитати много малишан. Пертусис је веома заразан, а оно што збуњује градске власти Парк Ситија је то што су сва заражена деца на време вакцинисана. Али, за оне који су свесни опасности од вакцине, ту изненађења нема.

Заговорници вакцине изврћу чињенице да подрже фармацеутску индустрију

Треба ли рећи да родитељи траже одговор на питање зашто су деца која су примила вакцину против пертусиса ту болест добила?. Иако неки медицински стручњаци подсећају родитеље да су такве вакцине ефикасне само у "90 до 95 одсто случајева", сам број заражене деце из Парк Ситија сугерише да је тај проценат много, много нижи.

Пертусис почиње са симптомима налик прехлади и напредује брзо до озбиљног кашља. Неки медицински стручњаци неуверљиво нуде утеху да деца, пошто су вакцинисана против великог кашља,  нису тако заразна и да њихова болест неће бити толико озбиљна као што би било да је другачије.

Чак су толико дрски да говоре како бебе и имунокомпромитоване особе "имају среће", јер би биле много болесније да нису вакцинисане.

Без изненађења: историја вакцинисања се понавља

Чињеница је да медицинска заједница зна о опасностима вакцинисања против пертусиса бар од 2010.године. Једно истраживање урађено у Калифорнији после избијања заразе пертусиса је показало да је 81 одсто заражене деце раније примило вакцину против пертусиса, а да сам осам процената оболелих није било вакцинисано.

Истраживање је такође показало да је стопа инфицираности била знатно повећана после три године од вакцинисања.

Калифорнијско истраживање, као и садашња зараза у Парк Ситију, дају више него довољно доказа да је вакцина против пертусиса не само неефикасна, већ и да по свој прилици изазива више случајева болести. Међутим, уместо да стално трагају за истином, медицински стручњаци за овај догађај кажу да је добра опомена родитељима да децу треба на време вакцинисати.

Ван памети и поимања је што здравствени радници покушавају да изврну чињенице да би могли да наставе са диловањем вакцина. И тачно је да је и зараза у Парк Ситију још једна опомена родитељима, али опомена да треба сами да истражују, да би дошли до на чињеницама засноване одлуке о вакцинисању свог детета, да ли је то добра идеја или не.

Референце:

http://fox13now.com/2015/03/27/19-kids-in-summit-co-diagnosed-with-whooping-cough-despite-being-up-to-date-on-vaccinations
http://science.slashdot.org/story/12/04/19/154206/in-calif-study-most-kids-with-whooping-cough-were-fully-vaccinated
http://cid.oxfordjournals.org/content/early/2012/03/13/cid.cis287.abstract
http://www.smartvax.com/index.php?option=com_content&view=article&id=112


Дина Шмит / NaturalHealth365 / Ћирилизовано / Магацин

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!