Вучић: Eвентуалне смене у ВС - питање за воjне органе (гротеска)

БATAJНИЦA - Воjска Србиjе jе jединствена и снажна, у њоj не постоjе сукоби и она jе спремна да испуни све задатке коjи jоj се поставе, поручио jе данас у Батаjници премиjер Aлександар Вучић, додаjући да jе питање евентуалних смена у ВС због пада воjног хеликоптера питање за воjне органе.

Oдговараjући, наиме, на питање новинара на аеродрому Батаjница о томе да ли ће бити смена због пада воjног хеликоптера 13. марта, премиjер jе рекао да jе то питање за воjне органе, а да Tужилаштво ради своj посао.

Додао jе да не може да каже када ће Tужилаштво изнети конкретне налазе, jер jе то самостални орган, коjи самостално доноси одлуке и jер jе правосуђе независно.

Воjска Србиjе ће обављати своjе задатке у складу са Уставом, законима и чашћу, навео jе Вучић и нагласио: "Oни, чиjи jе покушаj био да нам авиони више не лете и да воjску као наjбољу институциjу уруше - у томе неће успети".

Aвиони ће, додао jе, увек летети када за то буде потребе, као што jе био случаj и данас.

Премиjер jе навео да jе са министром Братиславом Гашићем и руководством Воjске Србиjе разговарао о хеликооптерскоj несрећи, да jе било речи и о поштовању процедура, те да jе констатовано да ће се такви случаjеви дешавати, jер се ради о воjсци, о специфичним задацима и "просто се на такве ствари, нажалост, мора рачунати".

Kупуjемо два транспортна хеликоптера

Вучић jе наjавио куповину два транспортна хеликоптера MИ 17 или нових 171 и поручио да ће Србиjа штитити своjе небо и своj суверенитет. "Бићемо потпуно оспособљени да то урадимо," рекао jе Вучић новинарима на аеродрому Батаjница и обавестио их да су у разговору с министром одбране и начелником Генералштаба и другим високим старешинама ратног ваздухопловства и противаздушне одбране, донете мере коjе ће да оснаже капацитете и ресурсе Воjске.

Вучић jе наjавио да ће већ у четвртак влада донети одлуку да се издвоjи новац за резерве делове за ловачку авиjациjу, нагласивши да су "све четири 29-ке и 21 спремне и увек ће бити спремне да полете када се за то укаже потреба и да штите наше небо". "Било jе и оних коjи су за то да наше небо штити неко други, али Србиjа ће штитити своjе небо и своj суверенитет и бићемо способни да то урадимо", поручио jе премиjер.

фото Танјуг, M. Ђоковић
Извор: Танјуг


Александар Јовановић - Ћирилизовано: Од чега вас је више стид, овакве власти или овакве војске? Наравно да "генералима" (који су са одликом завршили курс за посилне Националне гарде Охаја) ни на памет не пада да било шта сами одлучују, нити су нови хеликоптери (транспортни, борбени су већ "зломисао") њихова идеја, биће захвални ако добију нова сандучад за ималин и четке. А Вучић и керамичар? Може им се, док је оваца биће и чобана.

Коментари