Македонски "Мајдан" је напад Лондонског Ситија на цео БРИКС

Кинески поморски и копнени Пут свиле
За контранапад Лондонског Ситија и НАТО-а на Македонију пресудно је било то што је БРИКС банка суседној Грчкој понудила чланство и тиме допринела да грчка влада буде оданија свом становништву него банкротираним ЕУ "кредиторима". То је био експлицитан покушај да се у Македонији репризирају мајданска побуна и пуч, који су Украјину пре годину дана бацили у стечај и руке ЕУ и НАТО-а.

Грчка пре недељу дама није могла да испуни своје финансијске обавезе према ММФ-у, на шта је ММФ "трепнуо" и предложио нешто што је уствари трик - да сам себи због Грчке и њеног дуга уплати 750 милиона долара. Одлучност Грчке да оживи запошљавање, да не смањује плате и пензије - и да не плаћа или уговара било какве нове дугове који би то угрозили - јасно је показана. И Грчка се опасно примакла потписивању уговора са кинеском групацијом КОСКО, о развоју луке Пиреј и околног железничког система.

Одмах је уследио први контранапад. Лондонски Сити је кренуо да сруши грчки банкарски систем, у чему користи Европску централну банку, да натера Грчку да напусти евро, кад се Грци већ не могу натерати да више штеде. Последица је да су каматне стопе на двогодишње и трогодишње грчке обвезнице данас порасле - али исто се десило и другим такозваним периферним привредама ЕУ, зараза се проширила, а није тако било планирано.

Други напад, напад на све државе савезнице из БРИКС-а, извршен је у Македонији. На антивладиним протестима у Скопљу у којима је учествовало 10.000-20,000 људи, лидер опозиције Зоран Заев је запретио да ће "овде бити рата као у Украјини", ако премијер Никола Груевски не поднесе оставку. Марширајући на челу колоне протесте су подржале ЕУ дипломате, што је, је ли, заштитни знак "Мајдана", а и сам Зоран Заев, чија странка годинама добија паре од Сороша, рекао је за Нова ТВ (такође у власништву Сороша) нешто врло знаковито - да је опозиција довела "2000 младих људи који знају карате и кик-бокс".

Македонија се налази на кинеском поморском Путу свиле, кроз њу треба да пролази гасовод за Европу уговорен између Русије и Турске, и противи се санкцијама против Русије. Плус, стопа привредног раста Македоније је око 5% годишње, према ММФ-у.


Извор: Macedonia ‘Maidan’ Is Attempted London Attack on the Whole BRICS | LaRouchePAC
За Ћирилизовано , Магацин - национални портал и СРБИН.ИНФО превео:
Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!