Ђорђо Наполитано: Русију није могуће изоловати

Ђорђо Наполитано
Изоловати Русију није могуће, јер би то имало тешке последице, рекао је бивши председник Италије Ђорђо Наполитано. Данас је немогуће прибегавати казненим стратегијама или изолацији Русије - немогуће је јер Русија неће дозволити да буде изолована и потражиће друге партнере", рекао је Наполитано за "Коријере дела сера".

Према Наполитану, Запад греши у односима са Москвом када "не користи пун потенцијал установљених продуктивних опдноса са Русијом да би се постигло политичко решење у Украјини, једино могуће на основу примене Минског споразума" - преноси новинска агенција. Раније, бивши премијер Италије и бивши председник Европске комисије Романо Проди је говорио против настојања Запада да изолује Русију. Додали бисмо да су о истој теми говорили и руски политичари.
Алексеј Пушков

Председник Одбора Државне думе Руске Федерације за међународне послове Алексеј Пушков је 19. маја рекао да Америка има прилику да се дезинтересује за Украјину због неуспешног изоловања Русије: "Пошто је изолација Русије пропала, а тако се и не могу решавати главна питања светске политике, САД сада имају прилику да се лише свог тренутног интересовања за Украјину." Пре Пушкова, министар спољних послова Руске федерације Сергеј Лавров је рекао да посета америчког државног секретара Џона Керија Сочију говори о неуспеху изоловања Руске Федерације.

Односи између Русије и Запада су се погоршали због ситуације у Украјини. Иако је Минским споразумом између Кијева и донбаске милиције договорен прекид ватре, Русији, њеним финансијским институцијама и војној индустрији, наметнуте су казне.


Извор: Napolitano: Russia does not have the ability to be isolated
Превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!