НАТО жељан сукоба

НАТО је жељан сукоба. Амерички секретар за одбрану Еш Картер путује у Немачку да убеди Европљане да испровоцирају рат са Русијом

Бич за ЕУропске вазале: Еш Картер

Амерички секретар за одбрану Еш Картер ће на овонедељној турнеји терати савезнике из НАТО-а да превазиђу хладноратовско размишљање. НАТО (тј Вашингтон) прековремено ради на "убеђивању" Европљана да крену у рат против Русије.

Америка је најзад схватила да прави избор да се започне прави рат са Русијом није Украјина, већ да се то најбоље да остварити преко глупавих и туњавих еуропских лидера.

Амерички секретар за одбрану Еш Картер ће на турнеји по Европи још једном показати њеним народима ко их поседује и ко им је газда.

У Европи се пита Америка, а Картер треба да вазалне државе увери да повећају издатке за америчко оружје и безвезне маневре на руској граници - за још већу глупост, да изазову Русију да учини погрешан корак у правцу сукоба о каквом сањају неоконзервативци.

А европски шефови држава су толико глупи и/или корумпирани да чине шта им Вашингтон нареди.

Ројтерс:

"Картер прво иде у Берлин, где се очекује да ће позвати на снажнију глобалну безбедносну улогу Немачке, јер европска привредно најразвијенија земља и даље, седам деценија по завршетку Другог светског рата, оклева када треба послати војску у иностранство.

"Он ће охрабрити Немачку да, под чврстим вођством министра одбране, повећа своју безбедносну улогу у свету, сразмерно својој политичкој и економској тежини", рекао је амерички високи званичник Министарства одбране, који је тражио да остане анониман.

Односи између Москве и Запада су пали на најнижи ниво после хладног рата, јер је Русија анектирала украјинску Кримску област. НАТО тврди да Руси и даље активно пружају војну подршку сепаратистима у источној Украјини, иако Москва то негира.

Амерички званичници кажу да Украјина илуструје значај способности супротстављања "хибридном рату", неидентификованој војсци, и пропагандом и економском притиску, што Русија тамо користи, како тврди Запад. Историјски гледано, фокус НАТО-а су биле конвенционалне претње хладног рата, који је завршен 1991. године.

"Картер ... ће заиста натерати савез да промисли о новим претњама, новим техникама, и тражити да се некако отараси хладноратовског размишљања и потражи нове начине борбе против нових претњи", рекао је тај званичник.

У Немачкој, а затим Естонији, Картер ће добити непосредан увид у стање НАТО-ових снага за брзо реаговање, а попеће се и на палубу америчког ратног брода тек пристиглог са маневара у Балтичком мору, који су имали циљ да умире савезнике узнемирене интервенцијом Русије у Украјини.

Картер ће вероватно понудити детаље о плановима за препозиционирање тешке војне опреме у Европи, рекао је тај званичник."

Зиро хеџ:

"Последње НАТО-ове војне вежбе у Источној Европи долазе у време кад се САД спремају да размотре како да се носе са оживелом Русијом (уствари, да "ресетују" јадно Обамино "ресетовање" из 2009. године).  Иако сви знаци указују на поновно примењивање хладноратовске стратегије "обуздавања", министар одбране Еш Картер покушава да повећа НАТО-ову спремност и убрза планирано размештање тешког наоружања на руске границе - све у оквиру плана савременог света.

Другим речима, Вашингтон покушава да припреми своје савезнике - нарочито регионалне силе попут Немачке - за могућност рата са Русијом, у случају да Москвине експанзионистичке тенденције крену и даље од Украјине. Овај најновији "подстицај" од стране Пентагона долази пошто је руска имовина заплењена у Белгији, Француској и Аустрији, због неспремности Москве да се повинује ономе што сматра неправедном пресудом Хага, и да је постављено као кулиса за постепену дезинтеграцију примирја по Минском споразуму."

Графички приказ свих НАТО-ових вежби близу Русије у последњих 18 месеци. И ко је онда агресор?

Извор: NATO Exercises Ongoing Near Russia Since 2014 / Sputnik International


Аутор: "alexrpt"
Извор: Red Pill Times
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!