Инополис, руски град будућности (ВИДЕО)

"Innopolis University" ?!
Инополис је потпуно нови, али град у духу великих руских пројеката из совјетских времена. Смисао Инополиса је да подстиче потенцијал иновација у Русији преокретањем "одлива мозгова". У њему ће моћи да живи и ради до 155,000 људи. Окосница града је Универзитет Инополис - први руски ИТ универзитет.



Град Инополис је званично отворен 9. јуна 2015. године


Свечано отварање града Инополиса одржано је 9.јуна. Церемонији су присуствовали премијер Дмитриј Медведев, министар комуникација и масовних медија Николај Никифоров и вд председника Републике Татарстан Рустам Миниханов (да, Инополис се налази у Татарстану!).

Врхунац прославе је било откривање малог архитектонског модела "Инополис" инсталираног испред Технопарка.

"Ово место је пре три године било обична ливада а сада је град, подигнут од нуле" - обратио се присутнима Медведев. "Уверен сам да ће се у њему створити многе хиљаде нових, иновативних, савремених производа. Искрено завидим онима који ће овде живети!"

Затим су Дмитриј Медведев, Рустам Миниханов и Николај Никифоров притиснули симболично дугме - Инополис је званично пуштен у живот.

Током посете Инополису, премијер је посетио Сверуску олимпијаду роботике у Универзитету Инополис, разгледао стамбено насеље универзитета, спортски комплекс, и одржао састанак Председничког савета Руске Федерације о модернизацији привреде.

Градоначелник града Инополис, Е. А. Иванов:

"Инополис је први руски град изграђен и отворен у 21. веку. Инополис мора постати један од покретача развоја наше ИТ индустрије и привлачно место за стручњаке који раде у ИТ и области високих технологија. За то у граду постоје сви услови. Посебна економска зона, модерна стамбена инфраструктура, предивна природа и екологија, веома компактна средина - сви ови фактори треба да помогну у привлачењу висококвалификованих стручњака из целе земље, и највећих и најперспективнијих "хај-тек" компанија. Ми ћемо учинити све како би се осигурало да нашим становницима овде буде веома пријатно и да свакодневно могу да уживају у свим предностима живота у Инополису."

Приредила: Кристина Рус
Извор: Fort Russ
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!