Последњи чин грчке трагедије

Извор: Sex, Strauss-Kahn and a Greek Collapse | Opinion | The Moscow Times
Deep Resource: Атина је већ одложила плаћање ММФ-у и сад очајнички покушава да са Бриселом разговара о седам милијарди долара а да не направи никакве уступке. То показује да је крај Грчке на видику. Чак су и Јункер и Шулц, који у евроциркусу показују највише разумевања за муке Грка, изгубили стрпљење. Нема више места за европске концесије, нека буде банкрот. Нема другог решења. Грчка није у стању да се самореформише. Европа нека организује хитну помоћ, тако да ти људи имају бар за храну када грчка држава пропадне. Требаће године и године да Грци, који су некада зарађивали 25,000 евра годишње, дођу до 15,000, и то ако им се посрећи. Али ће прво дотаћи дно, тамо где је Украјина.

Очекујте стотине хиљада грчких избеглица, поред стотина хиљада украјинских избеглица, поврх стотина хиљада афричких предатора. Право је време да се укине Шенген и поново уведе државна гранична контрола.


Извори аутора:
[strategic-culture.org] – EU’s Juncker snubs Greek PM after ‘absurd’ debt deal rebuff
[zerohedge.com] – Greek Banks On Verge Of Total Collapse
[spiegel.de] – Juncker wirft Tsipras Fehlinformationen vor

Напомена преводиоца: Ако се на доказано антиглобалистичком сајту као што је Deep Resource могу наћи овакве ствари - које показују потпуно неразумевање узрока грчке трагедије и ставова "еуропске" политичке врхушке - шта тек можемо очекивати од мејнстрим медија и да је усуто у главу обичног, рецимо немачког, читаоца? И шта мислите, да ли ће шојблеи, шулцови, меркелке и сва та политичка послуга оних који стоје иза ММФ-а, Тројке и сличних институција, када Србија банкротира, Србија коју је задужила олош слична грчкој која је владала пре Ципраса - и код истих "мењача новца" - показати било какво разумевање за Србе?

Извор: Deep Resource
За СРБИН.ИНФО изабрао, превео и приредио: Александар Јовановић - Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!