Лео Мујић, идеални Београђанин еуропатских медија

Рођен у Београду, Лео Мујић после успешне балетанске каријере у свету живи у Загребу, ради као кореограф и, најлепше од свега, говори најчистијим феминизованим англосрпскокроатским језиком. Идеално. Чеда је своје отпевао.

Текст вам преносимо онаквим какав јесте, без интервенције после исеци-налепи копипејстовања.
WHO CARES? Beograđanin o kome priča ceo Balkan: Svako ima pravo na OPINION!

Nekadašnji baletan, a danas koreograf i baletski majstor Leo Mujić živi u Zagrebu, a čitav život je proveo radeći u najvećim svetskim metropolama. Kaže da to što je postao zvezda na Balkanu ne utiče na njega.


Leo na video snimku koji ga je proslavio za samo nekoliko sati
-
 Ovo što se odjednom stvorilo oko mene nije popularnost. Balkanu treba takva vrsta zabave i to razumem, ali ja se odavno bavim poslom koji zavređuje mnogo veću pažnju. Kultura, umesto nekulture. Zaista nisam ispratio čitavu frku, jer nemam ni profile na društvenim mrežama, to me uopšte ne zanima. Shvatio sam šta se događa tek kada sam primetio da mi od jutros nekoliko novinarskih ekipa stoji pred vratima i čeka intervju - kaže kroz smeh Leo, kojeg je čitav Balkan zgotivio nakon što je na veoma duhovit način odbrusio hrvatskoj državi zbog stanja na putevima u hit video snimku koji je postao viralan na društvenim mrežama.
 
- Oni zaista imaju najbolje auto-puteve, ali to što se dešava im umnogome odmaže. Ono je zaista prava katastrofa, šta sam mogao da odgovorim?! - pita se Leo koji danas ima 40 godina, a sa 18 je otišao iz Beograda.- Rođen sam u Beogradu, a 1994. sam otišao u Švajcarsku, gde sam diplomirao na L’Ecole – atelier Rudra Béjart u Luzani. Putovao sam po čitavom svetu, bio u svim svetskim metropolama, u Tokio idem već deset godina za redom, ali mi sada putovanja predstavljaju opterećenje. Idem samo na poslovna putovanja i jedva čekam da se vratim u Zagreb, gde živim i radim. Vratio sam se na ovo podneblje jer sam želeo da mislim da je nacionalost bitna i iznad svega, ali to očigledno nema veze s vezom - kaže nam Mujić.
 
Video koji je "zapalio" region, a na kome Leo duhovito odgovara hrvatskoj voditeljki pogledajte OVDE.
 
Budući da je duhovito odgovorio novinarki koja je konstatovala da je gužva na putevima, zanimalo nas je da li je takav i privatno.
 
- Ne da sam se malo šalio, nego sam se potpuno šalio prilikom odgovora. Bio sam na mukama i to je jedino što sam mogao da kažem. Privatno sam normalna ličnost, zaista potpuno drugačiji. Iako sad svi očekuju da pred njima bude neka spektakularna ličnost, potpuno sam opušten i sve shvatam kao umetnost, glumu.
 
Iako je postao najviralnija ličnost kod nas za samo jedan dan, ipak ima i onih kojima nije bila zanimljiva njegova šala.
 
- Što bih im bilo šta poručivao? Who cares, naravno da svako ima prava na opinion! Nisam mali da bi se pravio veliki. Uopšte me ne opterećuju komentari drugih, jer ne zavisim od njih, niti oni utiču na moju ličnost - dodaje Leo u svom stilu.
 

Pročitajte još


Извор, да простите: Блиц
Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Коментари