Прва жртва подвођења Војске Србије: Лекарка ВМА умрла од маларије после мировне мисије

БЕОГРАД - Лекарка ВМА Оливера Јовановић преминула је након што је оболела од тешког облика маларије током учешћа у мировној мисији УН у Централноафричкој Републици.

Како је саопштило Министарство одбране, др Јовановић је примљена на Клинику за инфективне и тропске болести Војномедицинске академије 6. јула, у веома тешком општем стању са симтпомима и знацима отказивања више органа, а лечена је од најтежег облика маларије и компликација.

"Министарство одбране и Војска Србије жале за губитком др Јовановић, која је за учешће у мисији заједно са осталим колегама одликована медаљом за службу у УН. Министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутили су саучешће породици Јовановић", саопштило је министарство.

Др Оливера Јовановић, лекар специјалиста радиологије, била је запослена у Институту за радиологију Војномедицинске академије, а у Министарству одбране је радила од 1995. године.

У мисији MINUSCA у Централноафричкој Републици обављала је дужност лекара радиолога у војној болници нивоа 2 и била је ангажована у првој ротацији мисије.

Извор: SEEbiz.eu / RS / Lekarka VMA umrla od malarije posle mirovne misije

Ћирилизовано: Прави лекар не може одбити позив да помогне и покојној др Јовановић се нема шта пребацити. Али онима који су је послали и нашу војску подводе колонизаторима, њима... Уосталом, ево пар примера чему и коме такве "мировне" мисије служе:


- Централноафричка Република: Операција Сангарис

- ЗА СРПСКЕ ВОЈНИКЕ У СОМАЛИЈИ: Капетан Филипс и сомалијски пирати | СРБИН.ИНФО

- Африка Француској још увек плаћа колонијални порез - на "бенефите француске колонизације"


За СРБИН.ИНФО приредио: Александар јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!