Сирија израелски Ф-16 бомбардер оборила руским противваздушним системом С-300

Уредник "Глобал рисерч"-а: О обарању једног израелског ратног авиона западни и израелски медији нису извештавали. Према Спутњику од 21. августа, "Израелско Ратно ваздухопловство је извело ваздушне нападе на западну Сирију, гађајући војну базу владиних снага у Кан Ал Шеиху у Дамаској области, и још једну у областии Ал Кунеитра, после шесточасовног прекида у вишеструким ударима по Голанској висоравни".

И иранска новинска агенција ФАРС је потврдила да је било израелских напада и да је оборен један израелски авион:

"Сиријска противваздушна одбрана је оборила једада израелски ратни авион који је нарушио ваздушни простор те арапске земље.

Израелски ловац је погођен изнад града Ал Кунеитра у петак.

Израел редовно нарушава сиријски ваздушни простор и изводи ракетне нападе на арапску земљу.

Израелско Ратно вадухопловство је у петак наставило да напада западну Сирију, гађајући базу 68. бригаде у кан Ал Шеиху у Дамаској области и базу 90. бригаде у области Ал Кунеитра, после шесточасовног прекида у вишеструким ударима по Голанској висоравни".

Јуче, у петак 21. августа 2015. у раним јутарњим часовима по дамаском времену, један израелски ловац-бомбардер америчке производње Ф-16 је дрско улетео у сиријски ваздушни простор и отворио ватру по 68. бригади, а затим се окренуо и одлетео назад ка 90. бригади у Кунаитри, да би осигурао безбедно слетање на територији окупиране Палестине, ако буде погођен. И погођен је. Испаљене су ракете система СА-9 из ПВО базе Ифтирас и СА-2 из ваздухопловне базе Халкхаала. Али, техничко чаробњаштво је највише исказано када је испаљена С-300 ((SA-10 “Grumble")) супер ракета противваздушне одбране Републиканске гарде из базе у близини ваздухопловне базе Маза у подножју планине Касијун западно од Дамаска. То је учињено тако што је електронско противдејство Ф-16 прво сређено са СА-2 и СА-9, па је кренула С-300, да истреби гамад унутар израелског авиона. С-300 је израелски бомбардер претворила у дим. Нема доказа да се пилот катапултирао. Уместо тога, очевици говоре о ватреној лопти лопти изнад Голана и остацима авиона распршеним по ваздуху изнад долине Хулех у Палестини.

Израелци су изгубили и два хеликоптера изнад Голанске висоравни. Њихова мисија је била јачање морала пацова из Нусре / Ал Каиде и Ал Итихад Ал Ислами ли-Аџнад Ал Шам. Хеликоптери су пали близу града Кунаитра, а оборени ручним противавионским бацачима са ракетама навођеним топлотом Војске Сирије.

Право Сирије на самоодбрану

То је морало да се деси, пре или касније. Привидно снебивање сиријског војног руководства је једном морало да претвори у храбрију и ратоборнију артикулацију права Сирије на самоодбрану. Са Русијом сада неповратно уз сиријску владу - из разлога које смо опширно образложили на нашем сајту; и Ираном, сада заслепљеним новом улогом у регионалној политици; зелено светло је упаљено. Коначно. Јер Москва је повукла сва ограничења у коришћењу напредног наоружања што га је продала Војсци Сирије. Ако желите да знате шта је бивши начелник Здруженог штаба америчке војске Мартин Демпсеј мислио када је Конгресу рекао да Сирија има "робустан систем противваздушне одбране", е, то је оно што су ционисти управо научили.

Јуче није било неке заинтересованости за то што је Израел напао Кунаитру и побио цивиле у јавном превозу. И што су Израелци убили једног и ранили више сиријских војника у бази 68. бригаде.


Али, шеф Генералштаба Војске Сирије, у договору са председником и министром одбране, није хтео да допусти да ово буде још једна "епизода", посебно у светлу недавног састанка председника Путина са турским амбасадором у Москви, током којег је Путин дипломати сасуо у лице да ће односи с Турском бити прекинути ако Ердоган не престане да подржава тероризам. И после "инцидента" кад је Сергеј Лавров министра спољних послова Саудијске Арабије назвао кретеном, пошто је овај изјавио да нема намеру да преговара са сиријском владом. А ту је и новонастала затегнутост између Москве и Техерана која се преноси и на однос спрам Сирије.

Ћирилизовано: Пажљивом читаоцу вести из међународних односа познато је да Путин није баш натрљао нос Турчину и да Лавров није нагрдио Саудијца (већ реаговао на "седму силу"), али... Ни сами Руси се нису претргли у објашњавању чињеница, а аутор овог текста је заслужио - као и сваки частан Сиријац - да се мало радује. Какогод, авион агресора јесу оборили и оборили су га руским оружјем. Уз допуштење!

О аутору: Зијад Фадел је адвокат са тридесетогодишњим искуством и овлашћени преводилац Врховног суда Сирије за енглески језик.
Извори: SYRIA UPS THE ANTE AND SHOOTS DOWN ZIONIST F-16 BOMBER AND HELICOPTERS; SYRIA PULLS OUT ALL THE PLUGS! и Syria Shoots Down Israeli Warplane F-16 Bomber, Using Russian S-300 Air Defense System | Global Research - Centre for Research on Globalization
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!