Нови амерички План европске обнове - избеглице

Пошто су у Северној Африци створиле хаос, Сједињене Америчке Државе сада раде на уништавању Европе, пише француски новинар Никола Бонал у "Волтеровом булевару"

© AP Photo/ Manu Brabo

Америчка влада плаћа водиче и посреднике који мигранате доводе у Европу преко Средоземног мора - пише аустријски лист "Инфо директ", позивајући се на информације процуреле из обавештајних служби.

Ови водичи, слично агенатима који су започели Арапско пролеће, добро су технички опремљени, имају подршку америчких обавештајаца и користе Фејсбук, Твитер и Скајп да би деловали што ефикасније, пише Бонал.

Неомакијавелистичким идејама Леа Штрауса и Пола Волфовица иде добро, остварују се. Вашингтон усрдно ради на организовању инвазије на Европу - рукама својих марионета, као што су италијански премијер Матео Ренци, француски председник Франсоа Оланд и немачки канцелар Ангела Меркел, пише Бонал у Волтеровом булевару (Boulevard Voltaire).

Све је почело у Либији, после избијања грађанског рата што га је подстакао НАТО. Грађански рат се претворио у масовни хаос који је  милионе људи начинио избеглицама, који су нагрнули у Европу. Изговарајући се на покрет "Арапско пролеће", Вашингтон је затим изазвао грађански рат у Сирији, рат који је већ однео животе милион Сиријаца и много више људи натерао да напусте своју земљу, каже француски новинар.

Америчка влада жели да контролише свет распирирујући хаос и изазивајући избегличке кризе које ће државе претварати у пустиње и царства наркотика, пише Бонал.

Од времена председника Вудроа Вилсона, САД методично интервенишу у другим земљама, подстакнуте својим колонијализмом и императивом очувања долара, глобалне резервне валуте. Како то да светске цене злата, сировина и енергената падају, а то не утиче на долар и америчке берзанске индексе - пита Бонал.


Ћирилизовано: "План европске обнове" из наслова је Маршалов план.


Извор: Sputnik International
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

1 коментар:

  1. Ови људи су емигранти (азиланти, избеглице, несрећници…).

    Ништа од тога. У питању су дезертери помешани женаma и децom. У Сирији, Ираку и Авганистану је рат. Те државе имају легалне и легитимне владе. То значи да имају и војне власти, а оне, као у свакој држави воде војне евиденције. У њима се налазе војни обвезници. То су способни мушкарци у животном добу за борбу, а таквих је 95 % придошлица. Ако се у тренутку рата не налазе на месту које захтева њихов ратни распоред онда су дезертери.

    Они су овде против своје воље (протерани, отерани, морали су да напусте своје домове, отерао их ИСИЛ, ИД…).
    Ништа од тога. Сами су дошли овде.Они имају кампове на граници између Сирије и Турске у којима им ништа не фали. Турска је примила од почетка рата 2 милиона људи из Сирије. Имају кров над главом, имају шта да једу и пију, нико им не сече главе нити их тера да се боре. Они су сами напустили ове кампове и кренули у неизвесност по свом слободном избору. Значи они нису овде невољно већ добровољно.

    То су све сироти људи који немају новаца на овом путу-заблуда
    Није тачно. У питању су у великом броју случајева припадници најбогатијих и привилегованих слојева сиријског , ирачког друштва бивши произвођачи и трговци дрогом из Авганистана. Највећи део њих има новца да без проблема покрије трошкове пута дугачког хиљаде километара

    Сви ће они брзо отићи одавде. Неће заблуда.
    Сви они би да оду одавде али им ЕУ то неће дозволити. ЕУ одговара да се проблем реши ван ње о туђем трошку.

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!