Ростислав Ишченко: Русија би ускоро могла да делује авијацијом по Украјинским оружаним снагама


У случају да се гранатирање стамбених подручја Доњецку појача, Русија ће имати право да пошаље авионе на ватрене положаје непријатеља - рекао је политиколог Ростислав Ишченко за ТВ "Спас".

Према његовим речима, Украјина милицију провоцира да нападне како би је могла окривити за кршење Минског споразума.

"Они морају да Новоруске оружане снаге испровоцирају на офанзиву како би могли да кажу да је остваривање Минског споразума онемогућила милиција. Онај ко почне да напада ће бити онај који је онемогућио Мински споразум - то је једино што ће ЕУ и ОЕБС хтети да виде. Да би се у овоме успело, мора се наставити с терористичким гранатирањем, али га Украјинске оружане снаге не могу вечито појачавати - у тренутку када започну да буквално бришу Доњецк са лица Земље, Русија ће имати не само право, него и обавезу да интервенише и ваздушним снагама потисне украјинске артиљеријске батерије. Да се то учини, не мора се прелазити граница. Можете послати авион да реши проблем ", рекао је Ишченко.

С друге стране, Бивши украјински министар омладине Дмитро Булатов је у повратку из зоне борбених дејстава на својој ФБ страници пријавио демонстративне летове шест руских ловаца близу украјинских положаја:

"Руски ловци су данас око 07:00 надлетали Луганск. Да, руски авиони. Извори информација су поуздани, са обеју страна. Авиони су се могли видети из града Шастје, Луганске области и околних узвисина.

Почели су летови руских војних авиона изнад окупиране територије и области уз линију фронта, на неким местима су се и наставили. Није искључено да ће убрзо бити летова и изнад наше територије. Кратких и непредвидљивих.

Али, имамо с чим и знамо како да их дочекамо."


Аутор: Максим Kарпенко
Изворни текст на руском: Авиация России уничтожит артиллерию, ведущую обстрелы Донецка | ПолитНавигатор
Превод на енглески: Soviet Bear
Извор: Fort Russ
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!