Американци бомбардују сиријску војску под привидом ваздушних напада против Исламске државе

Припадници Ратног ваздухопловства САД у ваздухопловној бази Ал Улдаид у Катару, марта месеца, склапају навођене бомбе за 379. експедициони авијатичарски винг. Фотографија: Адам Шрек / АП. Извор: The Washington Post

Сајт "Руско пролеће" (Русская весна) је 11. септембра објавио да америчке беспилотне летилице (дронови) нападају на сиријске војне положаје "под привидом ваздушних напада против Исламске државе".

Сиријски новинари су пренели детаље о томе шта се дешава. Убијени су бројни цивили. Према сиријским војним изворима, тајни амерички напади дроновима на положаје њихових снага извођени су и раније, у оквиру лажног рата Вашингтона против Исламске државе.

Дана 1. септембра, "Вашингтон пост" у чланку САД покренуле тајну кампању напада дроновима у лову на лидере Исламске државе у Сирији, у коме каже да ЦИА и оперативци америчког Здруженог штаба за специјалне операције (JSOC) "лете беспилотне летилице у Сирији" - изводећи циљане ваздушне нападе. "Вашингтон пост" је лагао, иако је цитирао званичне изворе, када је написао да се напади изводе против "виших оперативаца Исламске државе".

Јер Обама је са саучесницима Великом Британијом, Француском, Канадом, Аустралијом и Израелом појачао бомбардовање и довео читаву ствар још ближе отвореној агресији - да би елиминисао сиријски суверенитет и израелског ривала, и изоловао Иран пред изношење измишљеног изговора да га нападне.

Ратни планови су сачињени пре много година, по потреби се ажурирају. Нуклеарна споразум са Ираном ништа не мења у дугогодишњем америчком непријатељству према Техерану.

Промена режима остаје званична америчка политика - жели се уништење иранске суверености као и у случају Сирије. Можда Вашингтон има на уму инвазију на Исламску државу потпомогнуту америчком авијацијом.

Америка хоће да збаци све независне владе у свету и да их замени вазалним држававама - кошмарни сценарио што води бескрајним сукобима, масовним покољима и нуклеарном рату који ће уништити све и сваког уколико се покрене.

У ранијим чланцима сам објаснио како Вашингтон користи терористе Исламске државе као америчку прокси пешадију. Обамине кампање бомбардовања Ирака и Сирије их подржавају, уништавајући ирачку и сиријску инфраструктуру и сиријске војне положаје.

Сергеј Лавров је изјавио -  одмах пошто је Обама рекаао да САД планирају да бомбардују Исламску државу у Сирији - да ће, ако САД и друге западне силе бомбардују Сирију, "бити разлога за сумњу (да ће се у кампањи можда нападати) владине снаге ... да се потајно ослаби војска Башара Асада".

13. септембра, у емисији "Недељом" («Воскресное время») руског Првог програма, Лавров је рекао: "Русија има информације да САД знају где су положаји Исламске државе, али их не бомбардују."

Амерички поступци не одражавају јавно исказани циљ. "Анализирајући их, не може се а не посумњати да постоје скривени мотиви поред наведеног циља - борбе против Исламске државе", рекао је Лавров.

"Надам се да нећу никога разочарати ако кажем да неки од наших колега из нове коалиције земаља говоре да имају информације о томе где су тачно положаји и јединице Исламске државе, али им главнокомандујући коалиције (Сједињене Америчке  Државе) не даје сагласност да ударе." Вашингтон потајно остварује циљеве који нису они декларисани", истакао је министар спољних послова Руске Федерације.

Амерички рат против сиријске суверенитета се наставља иако западне земаље тврде да "јасно виде да је ИД главна опасност на Блиском истоку и у Северној Африци", а не Асад.

"Ако сви то схватају, али многи шапатом говоре јер се плаше да кажу гласно, онда је неопходно закључак спровести у дело", рекао је.Лавров, и додао да ће Русија наставити са испуњавањем својих уговорених обавеза према Сирији - снабдеваће је оружјем и муницијом, пружаће обуку и хуманитарну помоћ. "Ту нема никакве мистерије ни тајне", објаснио је министар. "Наша војно-техничка сарадња је у циљу" сламања Исламске државе..

За оснаживање своје имерије Вашингтон користи плаћене терористе и војну силу. Слободу слама где год је има, и кући, у ортаклуку са зликовцима.


Аутор: Стивен Лендман
Извор: Global Research
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!