Видео порука Народноослободилачке војске Кине Американцима


Foxtrot Alpha: "Мала група кинеских бродова се појавила код обала Аљаске - раније ове недеље и за време посете председника Обаме нашој северној држави - али то је пре свега била порука типа "ту смо". Међутим, кинеска Народноослободилачка војска марширала на пекиншкој паради, али у исто време избацује овај луди видео поморског напада на америчку флоту и америчку базу која превише подсећа на јапанско острву Окинаву."


Даље, "Фокстрот алфа" анализира садржај и детаље ове кинеске "наменске" видео продукције, и напомиње да је видео прво запазио амерички Савет за међународне односе, који је, ваљда с решпектом, примио финалну поруку видеа и "шта је писац хтео да каже":

"Кина је јака, а победнички ратови захтевају смрт. Да би сви били јаки и безбедни, ми се суочавамо са ризицима и ратним опасностима. Од свег срца волимо мир, али морамо бити спремни за могућност рата. 

Ми с поштовањем и свечано обележавамо 70. годишњицу победе у рату против Јапана.

Крај"



Више текста и сличица на извору. Превод читавог чланка тражи много више времена, времена које ћемо искористити сврсисходније, за поновно читање Сун Цуовог "Умећа ратовања".

А можда и: 
- Кинеских "три не"
- Кинеске специјалне јединице

Изворни чланак: This Is The Insane Video China Just Put Out Showing It Attacking The U.S.
За СРБИН.ИНФО приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!