Гилад Ацмон: Избеглице би требало да уточиште потраже у синагогама


Немачка је јуче прозвала велику Британију због мигрантске кризе. Немачка очекује да ће до краја године прихватити више од 800,000 азиланата. И Британија се припрема за катастрофу - затвара двери. Немачко прозивање има неког смисла, морам признати. На крају крајева, Тони Блер и његова лабуристичка странка су покренули криминални рат што је довео до глобалне хуманитарне кризе. Али Блер у томе није био сам. Уствари, он једва да је био шабат-гој (нејеврејин потрчко за празник Шабат када Јевреји не смеју ништа да раде - прим. прев.).

Када је Блер бацио Британију у Ирак, његов главни човек за намицање пара је био Лорд од кеша Леви из Лабуриста пријатеља Израела. Аутори "Џуиш кроникла" Дејвид Аронович и Ник Коен су били главни заступници аморалних интервенционистичких ратова у британским медијима и шире. Од тада гледамо како се јеврејски лоби отворено залаже за још и дај још мало ратова - против Сирије, Ирана, Либије, итд. У Француској су Crif - Conseil Représentatif des Institutions Juives de France | Conseil Représentatif des Institutions juives de France и Бернар Анри Леви вапили за интервенцијом у Либији, ратом који је Средоземно море претворио у смртоносну клопку.

Не знам колико избеглица Лорд од кеша Леви, Бернар Анри Леви и Дејвид Аронович могу да нагурају у своје собе за послугу и госте. Али сматрам да јеврејска заједница треба да стане на чело и да се највише заложи за избеглице. Прво зато што Јевреји тврде да о патњи знају више но ико други, али углавном стога што су агресивна политика Јевреја и лобирање циониста по целом свету навукли ову избегличку кризу колосалних размера.


Аутор: Гилад Ацмон
Извор: Refugees Should Seek Refuge In Synagogues — Gilad Atzmon
За СРБИН.ИНФО изабрао и превео: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!