Правда.Ру: У америчких медија велике очи због обичног руског брода

Америчкe "деликатне службе" већ два месеца просто спадају с ногу надзирући и испитујући обичан истраживачки брод у Карибима. Само један руски војни истраживачки брод, "Јантар", изазива им толико страхопоштовање да су им широм отворене очи.

Фото: Правда.Ру, архив

"Вашингтон фри бикон" тврди да брод хоће нешто друго, а не да истражује. Руски брод наводно прикупља податке о нуклеарним подморницама стационираним у Кингс беју, у Џорџији. Приде, "Јантар" има опрему за сечење каблова и две подморнице за велике дубине. И све потребно за обавештајни рад типа картографисања терена.

Аутор чланка је запањен што је савременој океанографији потребна таква опрема. А ни брод није опремљен за тако дугу пловидбу... Закључак је по њему очигледан: Руси се спремају за сукоб са америчким подморничким снагама.

Стратешка команда САД тврди, највероватније с намером да заплаши радознале истраживаче на "Јантару", да је подморница УСС "Вајоминг" са ракетама са нуклеарним бојевим главама послата у Шкотску.


Ћирилизовано: Да поновимо још једном: Правда.Ру уме да буде несташна и цвеља своје читаоце по дужности из НАТО-а и САД. За то смо већ дали неке примере, али ово сада није пуко подбадање, нарочито када се чита у склопу вести типа:

- Контингент кинеске војске стиже у Сирију да помогне Русији
- Хезболах: Кина се спрема да интервенише у Сирији
- Кремљ демантује да су Русија, Сирија и Иран у Багдаду оформили центар за борбу против Исламске државе / Kremlin Denies Russia, Syria, Iran Created Center in Baghdad to Fight ISIL

То јест, искуство је показало да руско слуђивање друге стране највише говори када им медији џаркају "партнере" а влада крене у демантовање. Ко зна шта се све крије у оном шпијунчету од брода, јер лукав је Рус, ево како пребацује авионе у Сирију: The Aviationist » Here’s how the Russian Air Force moved 28 aircraft to Syria (almost) undetected; а и тачно је што за њих рече један очајни амерички функционер, да "посвуда искачу".

"Руси долазе!" није више комедија (али филм, ако већ нисте, обавезно погледајте).



Извор: Washington Free Beacon: Russian spy 'prostrates' US Navy second month on end - English pravda.ru
За СРБИН.ИНФО изабрао, превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!