Отворен Српски културни центар (ВИДЕО)

Гитариста Ненад Станковић у новом здању посвећеном српској духовности (Фото Н. Неговановић)




Српски културни центар, чији је председник Добрица Ерић, отворен је у Скерлићевој улици, надомак Храма Светог Саве. Домаћини свечаног програма били су чланови Српског удружења „Ћирилица” са својим генералним секретаром Милорад Ђошићем, пензионисаним пуковником авијације. Просторије у којима ће се одржавати културни и образовни програми посвећени српској духовности обновљене су прилозима пријатеља и Удружења „Ћирилица”, а јучерашњи датум отварања симболично је изабран као дан сећања на погибију народног хероја мајора Милана Тепића.

О значају овог здања за српски народ говорили су Миодраг Миша Којић из „Ћирилице” и академик Василије Крестић из Друштва за подизање меморијалног центра српским жртвама геноцида у 20. веку.

У богатом програму међу учесницима представио се и гитариста Ненад Станковић нумером „Симонида”. Ученице из Прибоја читале су литерарне саставе посвећене ћириличном писму, а посетиоци од којих су многи стигли са Космета и из Републике Српске могли су да погледају и изложбу икона чији је аутор Јаков Нешић из Прибоја.


А. К.
Извор: Политика

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!