Пол Крејг Робертс: Сви републикански председнички кандидати хоће рат

Међу републиканским кандидатима нема мирољубиве особе. Чак су и жене без срца. Карли Фиорина је саму себе сврстала међу мачоиде заговорнике рата. Војно-безбедносном комплексу је ставила до знања да је и она на продају. Само нека јој пошаљу донације за кампању, а она ће се већ постарати да се војно-безбедноснм комплексу новац касније слива за нагомилавање бродовља и оружја које ће Русима "послати поруку".

Авај, једина порука коју амерички политичари желе да пошаљу Русима је ратна. Пентагон је "руску опасност" унапредио у "потенцијално агресивни" и ажурирао планове за рат са Русијом.

Шта је то Русија урадила да изазове Вашингтон да планира рат са Русијом? Стварно не знате? Русија је напала Украјину, исто тако као што је Садам Хусеин имао оружје за масовно уништење и везе са Ал Каидом.

Ако је Русија напала Украјину, како то да Украјине још увек има? Ако је слаба и безначајна Украјина успела да се одбрани од руске агресије, како је онда могуће да је Русија опасност за Америку?

Да одговори на "руску опасност", Вашингтон је послао немачке ловце са пуном борбеном опремом да патролирају небом изнад балтичких олигархија. Вашингтон је Русији рекао да ловци нису усмерени на Русију. Па чему онда служе? Можда да штите балтичке земље од Ирана као и онај антибалистички ракетни систем што га је Вашингтон поставио у Пољској да Европу штити од непостојећих иранских нуклеарних интерконтиненталних балистичких ракета.

Несмотрен је Вашингтон кад против Русије изводи провокативне акције а прича јој да су усмерене на другога. Русија добро зна шта је против Русије. Оно што Вашингтон поручује и учи Русију је да се Вашингтону никада не може веровати. Како је све што Вашингтон каже лаж, Русија не може да ризикује и са Вашингтоном уђе у споразум којим би се зауставио исфабриковани сукоб, јер реч Вашингтона ништа не значи. Лажову се једноставно не може веровати.

Руски председник Владимир Путин је више пута напоменуо да провокације и пропаганда Вашингтона уништавају поверење између нуклеарних сила, чиме се повећава опасност од нуклеарног рата. Али Вашингтон је превише арогантан и дигнутог носа да би чуо шта се њему поручује. Вашингтон чује само себе.

У фебруару 2012., председник Путин је јасно рекао да Русија одбацује политику Вашингтона познату као "демократија ваздушних напада", политику која међународно право поништава војном силом. Путин је рекао да хегемонизам Вашингтона чини сваку земљу небезбедном. Политика  насиља Вашингтона, рекао је Путин, може имати крајње озбиљне последице по Вашингтон.

Три и по године касније, морони у утрци за номинацију Републиканске странке за председника још убедљивије показују да не чују шта им Русија говори.

Ако било ко од републиканаца буде изабран за председника, а исто важи и за демократе, резултат ће бити рат. Нема смисла бринути што обе странке намеравају да вам одузму социјално и здравствено осигурање и приватне пензије, јер нећете бити ту да их уживате.


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: All Republican Presidential Candidates Stand For War -- Paul Craig Roberts - PaulCraigRoberts.org
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!