Ја сам Михаил Шостакович, сликар, акварелиста. Желим да Вас позовем да посетите мој сајт

Поглед на зелене дане

Поштовани и драги,

ја сам Михаил Шостакович, сликар, акварелиста.

Желим да Вас позовем да посетите мој сајт

http://akvareli5.wix.com/novo

Из свог опуса од двестотинак акварела, поставио сам оне мени најдраже, настале у последњих пар година, најтежи период мог живота, период растанка од моје досадашње супруге Вере.

Цена за један акварел је 1,000 динара, али ако узимате већи број комада, спреман сам да мало смањим цену.

Радови су урађени на најбољем акварел папиру, руском акварел папиру.

Величина радова је 35 пута 25 центиметара.

У нади да ћете доћи на мој сајт, шаљем Вам велики поздрав са Сењака, мог омиљеног дела Београда.

С пуним поштовањем,

Михаил Шостакович

Пут љубави


На обали

Извор:  Ја сам Михаил Шостакович, сликар, акварелиста. Желим да Вас позовем да посетите мој сајт | Dobro dosli na Internet prezentaciju srpske dijaspore

Коментари

 1. Akvareli mi se dopadaju. Zainteresovana sam za kupovinu nekoliko radova,ali ne mogu da ostvarim kontakt sa gospodinom Sostakovicem.Molim da mi posaljete, kontakt telefon ili adresu gospodina Sostakovica. Hvala Slavica Petrovic

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Поштована,

   не познајем г. Шостаковича. Прилог сам пренео јер ми се допада његов рад и ... разумете већ.

   Јавио сам му се е-поштом, нисам добио никакав одговор. Због Вас сад и прогуглах мало, у протеклих месец дана нема о њему ништа ново.

   Ако ипак некако успете да га добијете, поздравите га.

   Вама све најбоље,

   Александар

   Избриши
 2. Хајде да вам помогнем да нађете "уметника". То је неко са нашег подручја, из Србије (зна се и место и кућна адреса, закуцаће му мацани на врата, не брините), који путем квалитетног штампача "штанцује" туђе репродукције акварела. Конкретно, нађите америчку уметницу украјинског порекла Yevgenia Watts - пронађите је на YouTube, та дама има повећу продукцију акварела, заиста одлична сликарка), па ће вам одмах бити јасно ко је прави аутор акварела које рекламира тзв. "Шостакович". Реч је о крађи ауторских права, зато се тај лик и не јавља, нема телефон, не пристаје на личне сусрете и преузимање акварела. Једноставно, та особа краде туђа дела (копира их са нета), скраћује их (избацује доњи део слике где је потпис на оригиналу, и то продаје као тобоже своја дела. Прогуглајте мало, наћи ћете га на више места, а ако узмете било који "његов" акварелски мотив и преко Google Image потражите сличне или истоветне призоре том мотиву који узимате за поређење, увидећете већ ко су прави аутори тих акварела. Укратко, хохшаплерај. Мамац за наивне. Продаје их јефтино, али и вара, јер дела нису његова. Још их и потписује неким нечитким потписом.

  ОдговориИзбриши
 3. Госп. Александре, ево вам сајт професорке акварел-сликања Евгеније Вотс из Калифорније http://yevgeniawatts.com, мало га прегледајте, упоредите њене мотиве са тзв. "акварел-сликарством" "Руса" "Шостаковича" (из једног села поред Алексинца) и биће вам све јасно.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Погледао сам одмах, после првог Вашег јављања.
   Искрено речено, не бих могао да на основу виђеног кажем да је Шостакович (или "Шостакович") плагијатор.
   Али, нисам ни стручан за давање таквих судова.
   Вама хвала што сте се јавили, некоме ће бити од користи.
   Све најбоље,
   Александар

   Избриши
 4. Могу Вам рећи да познајем господина Шостаковича и знам да већ дуже време живи у Соко баљи и да је тамо кренуо да слика. Његове радове продаје његов унук. Како ми је Михаил рекао унуку је поклонио 300 акварела да их прода преко интернета. Неке радове сам видела уживо и допадају ми се. Такође знам да је много мотива које је радио подсећају на руског сликара Михалина али не бих рекла да се ради о копијама.

  ОдговориИзбриши
 5. Анониман11. март 2016. 20:14

  Lik mi salje mail po ko zna koji put da kupim njegove slike, navodio razlog da prodaje jer je lose materijalne situacije, pa onda da je bolestan i da ga ostavila zena, pa sad je razlog jer kao nece unuci njegove slike, i da zeli da svaki dom ima njegovu sliku. Proguglah malo jer 1000 dinara za akvarel stvarno nije mnogo, pogotovu ako je pravi. I naravno kao sto sam i pretpostavljao , lik je prevara. Svaka cast za osmisljen sistem prevare. Vrv cita ova osoba sto je ostavila komentar iznad mene, posto je verovatno to taj prevarant.

  ОдговориИзбриши
 6. Čovek se lepo dosetio. Kad se urame, neće moći niko da provali da nisu originali, ali jeste gorak ukus kad otkriješ da si naseo.

  ОдговориИзбриши
 7. Ostrvo u Magli:
  http://akvareli5.wix.com/novo#!%D0%9E%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B2%D0%BE%20%D1%83%20%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BB%D0%B8/zoom/czwu/dataItem-il6oov9l

  Mladica:

  http://akvareli5.wix.com/novo#!%D0%9C%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B0/zoom/czwu/dataItem-ilqij9ws  sliku "Ostrvo u Magli" naslikao je Ilija Ibrajev (Илья Ибряев):
  http://iamjapanese.tumblr.com/post/124665316647/ilya-ibryaev%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D1%8F-%D0%B8%D0%B1%D1%80%D1%8F%D0%B5%D0%B2-russian-b1955


  Sovu Philipe Demmars:
  https://www.flickr.com/photos/aquarelles_de_philippe_demars/23035543565/in/dateposted/

  itd.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Анониман05. јул 2016. 17:16

   Ja sam 2 puta naručio slike preko mejla i oba puta dobio uredno - ukupno 13 akvarela i jednu dobio na poklon. Slike deluju autentično - papir na većini sa zadnje strane deluje staro, na nekim mestima iskrzano, a ponegde ima i tragova olovke. Jednom rečju, ne liče na plagijate nego na originale. Ako je uspeo da ih tako verno uradi onda je pravi majstor prevare. Uzgred, slika sove je među naručenim slikama koje sam dobio. Onda je zaista ista kao ova sa linka iznad.

   Избриши
  2. Dok je ovaca, biće i vune.

   Избриши
 8. I ja sam dobila mail,nije mi jasno odakle mu nase mail adrese

  ОдговориИзбриши
 9. Аутор је уклонио коментар.

  ОдговориИзбриши
 10. Hvala svima, koji su ostavili komentare, kako dobri ljudi, koji vole umotnost ne bi bili prevareni!!

  ОдговориИзбриши
 11. Sada nema više gore navedenih slika. Ide na druge žrtve. Htedoh da poručim nekoliko, ali...
  Bilo bi dobro da ko ima još neki link. Teško je utvrditi one sa motivima Pariza jer akvarelista Uz Senu ima koliko hoćeš , i nazalost 90% su doživotno anonimni

  ОдговориИзбриши
 12. Данијела02. мај 2017. 02:13

  Мени се акварели јако допадају. До сада сам три пута наручивала и добијала аквареле за неколико дана. Постоји мејл са сајта који сте дали горе и који функционише, није тачно да је аутор недоступан. Прочитала сам да сликар борави и у Београду и у Соко бањи. Размишљала сам јако пуно о наводима "анонимног". Нека је и све тачно што господин тврди, али, опет су акварели-репродукције јако лепи.Била сам на сајту и гледала јутјуб Yevgenia Watts и не бих се сложила да има сличности. Нисам видела ни једну од слика за коју тврдите да су копије њених радова.
  Да ли је неко гледао претходне серије Шостаковичевих акварела? Била је једна серија само цвеће, па друга само наши савремени глумци. Ко ли је наше глумце насликао ако није Yevgenia Watts???

  Рецимо да сам за 1000 динара добила веома квалитетну репродукцију, али неку која мени, испуни душу. То је и суштина сваке слике. И...треба поћи од себе. Да ли је могуће за ову цену наћи акварел академског сликара? Није? Е, онда је то ствар наше лоше процене и жеље да будзашто добијемо оригинал. Ја се не осећам превареном јер сам антиципирала позадину ове приче.

  ОдговориИзбриши
 13. Danijela, znaš kako kažu na Peščaniku: ako ti je dobro, onda ništa. Nije samo u pitanju kradja od Danijele Vots, nego je u pitanju na desetine imena slikara sa neta. A i pokojnika, recimo "Balerina" Emila Noldea. Itd...

  ОдговориИзбриши
 14. https://www.google.rs/search?q=dancer+aquarelle&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=sl2Qf9oCHKDlgM%253A%252CaWTMr2FLTK2JLM%252C_&usg=__RO4SxwclPHv-8C78ReCXG33zktk%3D&sa=X&ved=0ahUKEwiQ2bi90dzXAhUJ46QKHXkuCGUQ9QEIKTAA#imgdii=VJ-_osomhgumEM:&imgrc=oIkA72D5-3U66M:

  Naručila sam ovaj akvarel i tek kada sam ga dobila, potražila na netu nešto o njemu, jer je akvarel isečen i skraćen, pa mi je bilo sumnjivo. Akvareli nisu reprodukcije, nego ih on vrlo vešto kopira. Probala sam da li se boja otire kada je pokvasite, i to je ok. Dakle, lik de facto ume da slika, ali je to samo zanatstvo. Potvrđuje se ovim primerom da ne može svako da bude umetnik. Ovaj čovek ne može sam da naslika bilo šta jer nema inspiraciju i maštu, samo mu je dato da ume da se koristi bojama. Nažalost ovo zanatstvo se često koristi za falsifikovanje.

  ОдговориИзбриши
 15. Malo sam bolje prostudirala "njegov" akvarel, i izgleda da je ipak
  falsifikat sa nanošenjem boje preko reprodukcije. U svakom slučaju,
  težak prevarant.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Imam vise akvarela ovog autora ili "autora". Zivo me zanima da li su stvarno odradjene printerom ili su autenticne. Na prvi poled deluju autenticno. Ne znam

   Избриши
 16. I ja sam sad dobila dva mejla od njega i htela sam da narucim dve slike, al rekoh ajde prvo malo da proverim kad izadjose svi ovi komentari - sad sam potpuno zbunjenja, izgleda da je bolje da odustanem?

  ОдговориИзбриши
 17. Evo ga ponovo na mailu, sada kao Bata. https://galerija55.wixsite.com/novo
  Pa ako neko nasedne, naseo je.

  ОдговориИзбриши

Постави коментар