Апел "Јужног фронта" добровољцима, блогерима и медијима: Не подлежите заблудама


Текући догађаји показују да многи проруски сајтови и блогови немају јасну представу о ситуацији у свету.

На пример, има чланака у којима се тврди да се Русија стриктно придржава Минског споразума, што се нуди као разлог зашто Русија има војних капацитета да се ухвати у коштац са сиријским питањем, па чак и да се упусти у јачање војног присуства у тој земљи. Многи износе такве тврдње! По њима, следећи корак би требало да буде директно учешће у сиријском конфликту, или, у најмању руку, извођење падобранских и тактичких ваздушних операција.

Без икакве сумње, криза на Блиском истоку представља претњу државној безбедности Русије, али је наивно веровати да тренутно стишани сукоб на руској западној граници са Украјином има нижи приоритет. Исто тако је неодговорно тврдити да је Русија у украјинској кризи победила или је у предности.

Јачањење русофобне хистерије, америчка и НАТО-ова обнова Украјинских оружаних снага, хуманитарна криза у источној Украјини, а пре свега појава режима непријатељски настројеног према Русији, нити јесте, нити се може описивати као геополитичка победа Кремља.

Међутим, значајан део домаће руске и стране проруске блогосфере негира неоспорне чињенице.

Уверење да ће победа бити брза и лака је опасна заблуда.

Поред тога, данашња Русија се суочава са низом спољашњих изазова: економским санкцијама, дипломатским и медијским притиском САД и њиних савезника, међународним тероризмом, као и унутрашњим претњама. Русија и даље пати од високог нивоа корупције. Руска политичка елита је и даље подељена око бројних кључних питања спољне и унутрашње политике.

Јужни фронт: анализа и подаци / SouthFront Analysis & Intelligence апелује на све добронамерне да се потруде да сазнају и процене право стање ствари. Веома је опасно подлећи заблудама и паници, и ослонити се на арогантну веру у успех.

Позивамо све руске и Русији наклоњене добровољце, стручњаке и организације да уједине своје снаге и труд, да би могли да пружају независну процену текућих криза и улоге Русије у њима.

Истина је наша снага.

"Јужном фронту" се можете јавити, ако желите да сарађујемо или су вам једноставно потребне додатне информације, на адресу: info@southfront.org

SouthFront: Crisis News, World Events, Political Survey

Извор: SouthFront Call Volunteers, Bloggers and Media: Don't succumb to illusions
Превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!