DEBKAfile: Вашингтон запажа руски војни ангажман у Сирији

DEBKAfile: "Russian airborne troops for Syria"
Амерички извори су у суботу објавили да је Москва бар од једне земље која се граничи са Сиријом затражила времена за прелет групе авиона преко њене територије на путу за Сирију - сугеришући да је у питању Турска. Амерички извори такође наводе да америчке обавештајно-извиђачке фотографије показују војну конструкцију - очигледно базу за војску и опрему у близини западног сиријског лучког града Латакија, упоришта Асадовог режима. Бела кућа је у петак увече обавестила јавност да су САД пратиле могуће руске војне потезе против ИД због напада исламиста на руску војну базу у Дагестану.

"ДЕБКАфајл" је у уторак 1. септембра обавестила да ће Русија бити прва страна сила са "чизмом на терену" Сирије и да је започела изградњу војне базе у Јаблаху код Латакије.

Ћирилизовано: Уместо коментара чему овакви чланци медија "ционистичког ентитета", како Израел називају арапска и иранска штампа, предложићемо вам да прочитате чланак са сајта Института Рона Пола: The Ron Paul Institute for Peace and Prosperity : White House: Russian Military Action Against ISIS in Syria Would be 'Destabilizing'

За илустрацију о чему се ради, ево једног пасуса:

"Чега се то Бела кућа боји? Иако је изјавила да је циљ Обамине администрације да порази Исламску државу, њен прави и давнашњи циљ је да збаци Асада. Руси се не слажу са оним на чему инсистирају САД, да Асадов одлазак мора бити полазна тачка сваког политичког решења кризе. Руси су одавно схватили да Асад може бити кључ за спасавање Сирије од џихадистичког хаоса какав је захватио Либију после "ослобођења" од стране САД и савезника им."

Извор: DEBKAfile
За СРБИН.ИНФО превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!