Примитивна антируска пропаганда портала "Економске вести" и "Васељенска ТВ"

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Зависници од интернета, они који прате и заиста српске и оне "српске" портале, вероватно познају портал Васељенска ТВ, можда и Ekonomske Vesti (није грешка, такав им је назив). О латиничарима не знам ништа, али сам са Васељенском једно време сарађивао, од пре четири године више не. Зашто? Небитно, а и не би било пристојно да, у оквиру овога што следи, иде и "ево мој случај". Само да се зна да не могу бити потпуно објективан (ни) када је у птању још једна, сматрам, медијска лажа и паралажа.

Дакле, Васељенска ТВ је данас пренела "вест", фалсификаторско-пропагандистички рад извесног Луке Матића, трудбеника Економских вести. Погледајте шта у њему пише, а затим скокните на линк на чланак РТ-а понуђен као Матићев извор, затим упоредите, и видећете да је медијска олош чињенице о сарадњи привреда Русије и Запада (упркос санкцијама) "надоградила" сопственом "Након слома руске привреде" лажју и антируском поруком, јасном већ и из наслова.

Зашто је Васељенска ТВ објавила овако прозирну и примитивну лаж? Не знам. Али основано сумњам да није у питању зла намера, да ће пре бити да је глупост још једном показала своју непобедиву, васељенску природу. Какогод, производ је јадна, неука антируска пропаганда.

У прилогу су снимци целих страница са оба овдашња портала. Линк на вест РТ-а имате као "жив", мада га Васељенска таквим није дала. Исто важи и за изворни бљак Луке Матића.

Руска радна снага јефтинија од румунске и кинеске

(фото: Алексеј Куденко/РИА Новости)

Москва – Након слома руске привреде због санкција, дошло је време за опоравак. Све више америчких и европских компанија одлучује да се започне неку врсту посла у Русији. Последњи међу њима је амерички Форд, који ће у Калињинграду састављати камионете и механизацију за асфалтирање.

RussiaToday је извештавајући о “доласку Форда” закључила како је руска радна снага тренутно јефтинија од румунске и кинеске.

Просечна плата у Русији у августу износила је 31.870 рубаља, односно нешто мање од 500 долара.

Лука Матић/Економске Вести

http://www.rt.com/business/317020-ford-trucks-russia-avtotor/

Ћирилизовано:
Живи линк на чланак Економских Вести: Ruska radna snaga jeftinija od rumunske i kineske - Ekonomske VESTI - Srbija i svet
Живи линк на вест РТ-а: Ford to assemble trucks in Russia — RT Business
Васељенски јади: Руска радна снага јефтинија од румунске и кинеске

1 коментар:

Пишите српски, ћирилицом!