Једнодневни учинак авијације САД у Сирији: уништена два багера

Америчка коалиција за последњих 24 сата у Сирији уништила два багера
Илустрација: Fort Russ

Коалиционе снаге предвођене САД су у среду извеле само један напад на положаје милитаната тзв. Исламске државе у Сирији, изведен беспилотном летелицом - како је саопштила Централна команда коалиционих снага (ЦЕНТКОМ).

Нападнуте су снаге "Исламске државе" у близини града Мара. Учинак: уништена два багера - јавља РИА "Новости".

САД са савезницима изводе ваздушне нападе на положаје у Сирији око годину дана и о таквим операцијама свакодневно извештавају. По правилу, авиони и дронови нападају милитанте у неколико градова.

Истовремено, коалиција је у Ираку напала 20 положаја "Исламске државе". Централна команда коалиционих снага је рапортирала да су се сви авиони безбедно вратили у своје базе.

У четвртак, сиријски амбасадор у Москви Ријад Хадад је рекао да се после формирања америчке коалиције за борбу против "Исламске државе" територија под контролом терориста само повећала. Према његовим речима, коалиција САД и савезника није остварила никакве резултате.

Сиријски министар спољних послова је у среду рекао да сиријско руководство не верује у потпуности САД и њиховој коалицији, која је, према Муалему, извела 9000 ваздушних напада у Сирији и Ираку, али без успеха.

Средином септембра, министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је рекао да Москва има информације да САД знају тачне локације и положаје терористичке групе "Исламска држава", али не издају наредбу за напад.
 «ВЗГЛЯД.РУ»

Изворни текст на руском: Взгљад
На енглески превела: Кристина Рус
Извор: Fort Russ
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!