Русија уважила критике Запада - "умерене терористе" сад бомбардује умереним бомбама

Министарство одбране Руске Федерације дало уверавања да ће се у Сирији од сада понашати фер


Као западни новинар забринут што Русија у Сирији бомбардује либералну опозицију, позвао сам руско Министарство одбране да разјасни понашање своје авијације. Секретарица ме је упутила на једног руског официра који ми је љубазно објаснио руски став:

"Руска Федерација је одлучила да уважава права и разлике у сиријској војној операцији. Сходно томе, оружје смо поделили на две категорије: обично оружје и умерено оружје. Обично оружје користимо против обичних терориста. Против умерених терориста, пак, искључиво користимо умерено оружје. Наши пилоти се брижно старају да следе ова упутства. Дакле, можете бити сигурни да имамо у виду ниво умерености терориста."

После ових речи, осетих се много боље. Али, као прави, објективни западни новинар, запитах поново, да будем сигуран: "Значи, против умерених терориста користите једино умерено оружје. Је ли то тачно?"

Саговорник је одговорио:

    "Часна официрска!"

Моје забринутости због ситуације у трену нестаде, али одлучих да ствар до краја разјасним: "У чему је разлика између умереног оружја и обичног оружја?"

    "Наше обично оружје се од умереног оружја разликује исто као што се обични терористи разликују од умерених терориста. Наше оружје у Сирији сада је различитих боја. Боје обичног оружја су светлије, нежније и умереније", рече официр и спусти слушалицу.
   
   
Извор: Јужни фронт - цртице из руске блогосфере
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!