Stars and Stripes: Млади Тексашани још неспособнији за војску од других младих Американаца

Извор: Mission: Readiness

Број младих Тексашана неспособних за служење својој земљи је већи од националног просека.

Пензионисани бригадни генерал Џо Е. Рамирез Јр, командант Кадетског корпуса Тексашког А & М универзитета,каже да је томе најчешћи разлог што су апликанти предебели и генерално нездрави.

Младих људи неспособних за служење војске у Тексасу је 73 одсто. Национални просек је око 30 одсто.

"То је проблем већ подуже. Наша земља постаје све дебља, што се односи на многе од нас" - каже Рамирез.

У оквиру велике турнеје по целој држави, Рамирез је ове недеље посетио средње школе Флор Блаф и Вест Осо, где је говорио о утицају гојазности на војску и начинима да се побољша здравље деце у Тексасу. У излагању је користио кључне делове извештаја непрофитне организације "Задатак: спремност" (Mission: Readiness), под насловом "Предебели, преслаби и без плућа за борбу".

Рамирез је члан "Задатак: спремност". Нестраначка организација са више од 550 пензионисаних генерала, адмирала и других пензионисаних високих руководилаца, градовима и школским окрузима у Тексасу предлаже три решења: у читавој заједници повећати физичке активности; уградити физичке активности у наставу; наставити са програмом здравијих школских оброка.

У извештају се упућује позив градским и функционерима школских округа да размотре варијанте пројекта "Безбедни путеви до школе", имплементираног у 8.000 тексашких градова. Пројекат Управе за јавне радове града Остина - "Безбедни путеви до школе и урбане стазе" - наведен је као добар пример развијања физичке активности у заједницама. Пројекти су помогли да се повећа број деце која до и од школе иду пешке или бициклом, тако што су поправљени и направљени тротоари, бициклистичке стазе, раскрснице, саобраћајна сигнализација и друга инфраструктура.

Једна од остинских школа учесница у пројекту, када је имплементирала пројекат, забележила је пораст броја ученика на око 550 вољних да бициклом или пешке иду у школу, наводи се у извештају.

Оброци у тексашким школама су у складу са националним стандардима исхране, али више од 60 одсто адолесцената Тексаса тврди да нема физичко васпитање у току једне просечне школске недеље, наводи извештај.

Рамирез каже да војни лидери и руководство организације "Задатак: спремност" чине све што могу да се решења нађу и остваре.

"Ово утиче на способност квалификованих мушкараца и жена да бране земљу. Моћи се ослонити на младеж је од животне важности."

Ћирилизовано: Наравно, "Старс енд страјпс" је информативно-пропагандно средство оружане руке Вашингтона и јасно је да творци овог чланка просто пропагирају један од начина како стићи до више топовског меса. Али корисно је штиво и за нас - из више разлога. Навешћемо само један: да нам дигне расположење. Не, не радујемо се килавости Тексашана - јер како ће се ослободити од јарма Вашингтона - него оних 30% бигмекова од потенцијалних америчких војника призива у сећање једну сличицу и текст...



"Учитељева порука родитељу: "Драги Андреј Игоревичу, Ваш син и ученик 3. разреда је данас, током продуженог боравка у школи, реметио час предвојничке обуке 10. разреда. Стално је прекидао наставника, говорио да се "војници тако не обучавају" и критиковао га што погрешно показује како се расклапа и склапа калашњиков. Драги Андреј Игоревичу, молим Вас, разговарајте са својим сином о прописном понашању током наставе, и порадите с њим мало на азбуци - прави грешке." - Преглед руске блогосфере за 12. април

Извор: Stars and Stripes
За СРБИН.ИНФО изабрао, превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!