WNU: Два система ТОС-1 "Буратино" у рукама "украјинских побуњеницика" - дар Москве (ВИДЕО)

Руски вишецевни лансер ракета "ТОС-1 Буратино" на 9. међународној изложби руског наоружања "Екпо 2013" , у уралском граду Нижњи Тагилу, 25. септембра 2013. године (РОЈТЕРС / Сергеј Карпухин)
Ројтерс: У Украјини први пут примећен смртоносни руски ракетни систем / Deadly Russian rocket system spotted in Ukraine for first time

"Међународни посматрачи кажу да су ове недеље код побуњеника у Украјини приметили нову врсту руског система наоружања, што може бити доказ о сталном интересовању Москве за Украјину, чак и када је фокусирана на Сирију.

Организација за европску безбедност и сарадњу, која прати прекид ватре у источној Украјини, известила је да су њени посматрачи први пут видели мобилни ТОС-1 "Буратино" систем наоружања.

Буратино је опремљен термобаричним бојевим главама које расипају запаљиву течност око циља, а затим је пале. "Буратино" једном салвом може да уништи неколико градских блокова и изазове неселективну штету."

War News Update: Свет је сад заокупљен Блиским истоком .... тако да нема медијске пажње и анализа какве заслужује оваква испорука оружја. Рекао бих .... Верујем да су ови системи наоружања поклон побуњеницима, којим им Москва каже да ће наставити да их подржава, али да не смеју да "таласају"... зато што је сва пажња Москве сада усмерена на Блиски исток. Дарови Москве су порука и Кијеву .... Русија каже да јој је, иако је тренутно преокупирана Блиским истоком, криза у Украјини и даље приоритет.

Ћирилизовано: Наравно, приметили сте Ројтерсов "објективан" опис могућности ТОС-1, којим се сугерише да се употребљава против цивилних циљева. Уреднику War News Update, канадском Русу, пак, опростите на избору неких израза - посебно Срби у Канади знају зашто. Битно је да му је главно запажање на месту, надајмо се. А "Буратино" је уистину страшно оружје. Творци овa два кратка наменска филма (преточена у видео) су то истакли и музичком кулисом.

ТОС-1 «Буратино» • TOS-1 «Buratino» - YouTube



Али...Исламска држава у близини ирачког града Хит заробила петнаест система ТОС-1 "Буратино" од снага шиитске милиције / Islamic State captures 15 TOS-1 Buratino systems from shia iraqi forces near the town of Hit - YouTube


Извор: WNU
За СРБИН.ИНФО изабрао, превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!