Војвођанерски сајт "021": "Немамо довољно болница, али имамо цркава на претек"

Ћирилизовано: Сајт "021" је за војвођанерске "домољубе" отприлике оно што је "Блиц" за другосрбијанце - не пружа само назови информације за правдање издаје, већ и "напутке" у ком правцу деловати. Зато је са "Блица" и преузет текст Blic Online | NAŠA REALNOST Sedam crkava na jednu bolnicu, само под другим насловом.

Обратите пажњу на избор фотографије - у контексту и с обзиром на циљ чланка, прави је. "Блиц" је са својом инфографиком био амбициознији и директнији.

Али све остало је јад и беда антисрпске пропаганде. Селекција статистичких података, и њихово тумачење и подцртавање одише мржњом. А мржња одаје неуку пропаганду.

Што је добро, јер је провидно, преварити неће никога коме нису испране бар две сиве ћелије.

Текст остављамо на писму коме и припада, а на крају је снимак целе странице. За сваки случај, иако је оправдано посумњати, али можда и у оваквој редакцији има неко коме нису обрисана сва сећања на новинарски занат и етику, можда препозна грешку, па чланак са сајта "021" може да нестане.

Nemamo dovoljno bolnica, ali imamo crkava na pretek 

 

U Srbiji je 2014. napravljeno tek devet novih bolnica i ostalih zgrada zdravstvene zaštite, dok je izgrađena čak 61 zgrada za obavljanje verskih i drugih obreda. 
popovi_foto_spc_rs


Dakle, ako je suditi po podacima Statističkog godišnjaka Republike Srbije, Srbi se radije obraćaju Bogu nego lekaru. To, kad se pogleda konačan bilans, možda i ne treba da čudi.

Građani Srbije godišnje više troše na rekreaciju i kulturu (181 milijarda) nego na zdravlje, na koje je u Srbiji prošle godine ukupno potrošeno 118 milijardi dinara.

Prema ovim podacima, narod će radije da se napije, kupi cigarete i da se drogira (199 milijardi) nego da se obuče i obuje (98 milijardi dinara). Isto tako, statistika je pokazala da je narodu važnije da gleda televizor nego da ima gde da čuva hranu. Naime, čak 98,2 odsto stanovništva ima TV, dok frižider ima 71,76 odsto.

U Srbiji ima više visokoobrazovanih žena - od ukupnog broja - 242.848 visokoobrazovanih, 134.448 su žene.

Godišnje se u Srbiji proizvede 3.236.000 svinja, što je oko pola svinje po glavi stanovnika.


Извор, да простите: 021
Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Коментари