Сирија: "Умерени побуњеници" се женама у кавезима штите од ваздушних напада


Да би одвратили сиријску и руску авијацију од напада на Источну Гуту, руралну област Дамаска са фармама, амерички питомци, тзв. умерени побуњеници из "Џаиш Ал Ислама" (Армије ислама) и Слободне сиријске војске су отете Алавиткиње ставили у кавезе и изложили, не би ли се тако заштитили од ваздушних напада.

Амерички штићеници, активисти сиријске опозиције су фотографије шест отетих Алавиткиња поставили на Твитер, уз своје коментаре са секташким увредама на рачун беспомоћних жена и сиријског председника др Башара Ал Асада.

Ово није први пут да "умерени побуњеници" под америчком заштитом користе сиријске цивиле као живи штит како би спречили ваздушне нападе. Међутим, овакво непоштовање људског живота је у супротности са њиховим наводном етиком која налаже да се сиријски народ штити и оконча владавина др Башара Ал Асада.

"Умерени побуњеници" које подржавају Сједињене Америчке Државе нису навели идентитет шест жена које су стрпали у кавез, али се, по секташким увредама исламиста на њихов рачун, може закључити да припадају религијској групи Алавита.

Амерички штићеници су прошлог месеца постављали и фотографије својих бораца како држе одсечене главе погинулих сиријских војника, и више видео снимака са претњама смрћу алавитским муслиманима Сирије.

Извор: The Arab Source
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!