Deep Resource: Амерички хеликоптер "Апач" обезбеђује конвој Исламске државе (ВИДЕО)


Јесте Исламска држава америчка прокси војска, али САД то не могу да јавно признају. "Апач" се може видети од 95-те секунде снимка, али чије су све те нове "тојоте", ко их је дао Исламској држави?


Разрешена тајна "тојота" Исламске државе / The Mystery of ISIS’ Toyota Army Solved | New Eastern Outlook:

"Не изненађује што Министарство финансија САД испитује на погрешној страни. Уместо код "Тојоте", одговор би требало да затражи у суседству, од Стејт департмента.

Колико прошле године, објављено је да је амерички Стејт департмент у Сирију послао флоту "Тојотиних" возила, намењених "Слободној сиријској војсци"...

И британска влада је признала да је сиријским терористима испоручила велики број возила. "Индепендент": "Велика Британија је до сада послала "не-смртоносну" помоћ у вредности осам милиона фунти - према документима у које је "Индепендент" имао увида - а која се састојала од 5 теренских возила са балистичком заштитом: 20 комплета панцирних прслука; 4 камиона ( три од 25 тона и један од 20 тона); 6 теренских возила...

Разрешена је тајна стотина потпуно истих и нових "тојота" Исламске државе у Сирији. Не само да су САД и британска влада признале да су раније снабдевале Исламску државу, већ њихове војне снаге и обавештајне службе покривају границе Турске, Јордана, па чак и Ирака, преко којих су све те флоте возила морале проћи на путу за Сирију..."

Извор: Deep Resource
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат



Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!