War News Update: Хоће ли "летети главе" зато што је руска ТВ открила војну тајну? (ВИДЕО)


Дејвид Акс, "Дејли бист": Путинова ТВ: Русија има прљаву бомбу / Putin TV: Russia’s Got a Dirty Bomb

"ТВ мрежа у власништву Кремља је "случајно" емитовала снимак спецификација застрашујућег новог руског подводног нуклеарног оружја. Да ли је то само варка да би се опет говорило о војној сили Москве?

Снимак "из руке" на састанку највиших руских војних старешина наводно је на трен ухватио могући план Кремља за запањујуће и страшно ново оружје - радиоактивну "прљаву бомбу", коју би носила дрон-подморница, део наоружања велике подморнице.

Проблем је што не можемо  бити сигурни да ли то оружје заиста постоји, или је медијска провокација смишљена да би смо мислили да је руски председник Владимир Путин добио још једну опасну играчку. Ако је истина, онда је Русија, колико је познато, прва земља која је дошла у посед оружја које, иако није толико разорно као атомска бомба, може да изазове смртоносну радијацију на великом простору, чинећи га неподесним за живот. Ако је тај сегмент снимка, пак, намештаљка, онда ће бити само најновија на дугом списку кремаљских превара."

Уредник WNU:

Тај нови систем наоружања откривен је почев од 106 секунде (1:46) видеа. Намерно? Дезинформисање је свакодневни посао руских обавештајних служби, али у овом случају... Сумњам. Зашто? Зато што Путин не би користио Председништво за дезинформисање, јер верује да је оно за много важније ствари од збуњивања западних војних стручњака. Тако да... инстинкт ми говори да је до разоткривања дошло случајно, и да ће највероватније "летети главе".

Ћирилизовано:

Нико као амерички "Дејли бист". Уме и да измисли, али овакву шансу не пропушта. Прљава бомба?! И то детаљно, погледајте цео чланак.

С друге стране, Руси признају да су забрљали: Кремљ: Телевизије пренеле информације о тајним системима наоружања | Руска реч. Већ и то посипање пепелом по глави је врло сумњиво, али ако јесу, онда ће заиста "летети главе", али главе неког тамо несрећног сниматеља и монтажера, вероватно и уредника вести "НТВ", али не и главног кривца: Дмитрија Пескова, представника за штампу руског председника.

Кремаљском ђилкошу глава није одлетела ни кад је усликан како се шепури са ручним сатом од 670 000 долара. Од плате купио? Носио гајбице? Као и млађа Путинова ћерка, Катарина, тешка две милијарде долара?

Ако је и то западна пропаганда - мада је Ројтерсов чланак дилетантски рад у односу на анализу Владимира Сучана, задртог левичара - зашто Песков не реагује? Јер ове недеље западна и израелска пропаганда раде пуном паром - наводно допинговање руских спортиста, непотврђено израелско бомбардовање Дамаска...

Веома дестабилизујуће, што рече један коментатор с WNU.

Но, добро, Дмитриј Песков има преча посла.


Извор: War News Updates: Russian TV Accidentally Discloses A Secret Russian Navy Nuclear-Armed Drone Program
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат



Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!