Донбаски добровољац: Ми се боримо против америчког империјализма, а не Украјине (ВИДЕО)

Мило лице Америке (Извор: Vladimir Suchan: Logos politikos)

Референдуми о статусу Доњецке и Луганске области, делова Украјине који заједно чине Донбаску област, одржани су маја 2014. године. Спровеле су их, после украјинског државног удара, самопроглашене Доњецка и Луганска Народна Република, да би озакониле своје оснивање као независних република (Новорусије).

Већина грађана се на референдуму изјаснила за отцепљење, али такав резултат државе Запада нису признале. Од тада је рат у Донбасу, према процени Кијева, однео око 8000 живота. Међутим, подаци немачких обавештајних служби говоре о 50,000 жртава, али украјинска влада то прикрива.

У западним медијима скоро да се не спомиње спровођење, суштински гледано - геноцида над руским цивилима на истоку Украјине. Злонамерно их крсте као "сепаратисте" и "побуњенике" с Истока, иако су, на пример, и становници канадског Квебека, и то два пута и за мало па успешно, спровели референдум за отцепљење.

Збигњев Бжежински, бивши саветник за националну безбедност председника Картера и утицајни аналитичар садашње америчке спољне политике, указује да је Украјина једна од пет геополитички кључних тачака. Још 1997. године је писао о "императиву да се не дозволи појава евроазијског "изазивача", способног да доминира Евроазијом и тиме оспори примат Америке". И сада, после 20 година НАТО-овог ширења на исток, видимо да је пројекат Атлантиста стигао до "кључне тачке", Украјине.

Русија је потпуно свесна ко и зашто финансира рат у Донбасу: амерички Стејт департмент. Геополитичкој доктрини из 1997. Русија  је са Кримом нанела жесток ударац, и учинила да исход овог сукоба буде донекле неизвестан.

Овај снимак показује да су руски добровољци дошли у Донбас да се боре против америчког империјализма, а не Украјине. Агресија Сједињених Америчких Држава кроз организовање пуча и НАТО-ово обучавање украјинске војске је директна претња безбедности Русије.


Аутор: Инеса Синчугова
Извор: Fort RussПревод: Александар Јовановић / Ћирилизовано за СРБски ФБРепортер
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!